Messetest RenaMessetest Renahttp://forsvaretsforum.no/forum-media/Lists/YouTubeVideoList/DispForm.aspx?ID=48https://youtu.be/MWlZyN2R_q4– Vi får til mykje bra på Rena, seier fungerande kjøkkensjef Laila Synnøve Gottenborg.

Simsalabim!

Store matmesser kan faktisk trylle med mat.

Rena leir har ifølgje Hæren den største matmessa i Noreg. Her kan så mange som 4000-6000 ete sine tre måltid kvar dag, vel å merke når det er storøvingar. Til dagleg ligg besøket på 300 til 800, avhengig av aktiviteten.

 

 

20170531OST_473320170531OST_4733http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/20170531OST_4733.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1422
20170531OST_473020170531OST_4730http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/20170531OST_4730.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1421
20170531OST_469320170531OST_4693http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/20170531OST_4693.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1420


 Og maten smaka...

Ida Adamsen (20), dragon, Kampeskadronen: – Generelt er maten veldig bra. Men det kunne ha vore meir variert over tid.

Bra innhald. Når Messetoppen er innom, tryllar kjøkenet med matretten Kylling Tikka Masala. For det handlar ikkje berre om tilhøyr, reinhald, trivsel og lunsjtilbodet. Det handlar også om maten faktisk smakar godt. Og det gjer han på Rena. 

Kylling Tikka Masala får vi håpe er inne på den nivekers rullande menyen i matmessa, for den sat som eit skott. Forutan trylling og smakssetjing med kvitlauk, chilli, hakka tomat og kokosmjølk (!) var det rikeleg med lauk og paprika som gjorde dette måltidet til ein innertiar – eller i målestokken til Messetoppen – til toppscore og fem tallerkenar. 

Tilhøyr som ris, nan-brød og god salat var naturlege følgjesvener til retten. Hovudretten fekk vi avslutta med opptint kake, sitronsorbé eller med ispinne.

 Og maten smaka....

Camilla Rokke (20), dragon, Kampeskadronen:  – Det er eit bra nivå i høve til andre messer i Noreg. Kan fisken kokast – ikkje panerast?

Er til stades. Da vi tidlegare på dagen har kost oss med innhald frå den fantastiske salatbaren i messa med 16 (!) forskjellige tilhøyr, sett at reinhaldet undervegs er ei prioritert oppgåve og snakka med ein herleg gjeng kokkar og lærlingar, skjønner vi at kjøkenet på Rena faktisk klarer å trylle med det dei ressursane dei har. 

Noko Rena også scorar på, er at kjøkenpersonalet prioriterer å vere til stades mellom matbakkane og borda når maten vert servert og eten. Det gjer at tilbakemeldingane kjem beinveges, dialogen mellom gjesten og kjøkenet blir direkte og open, og ein får eit forhold til dei som kvar dag står på for deg og maten din. Slikt kan ikkje verte anna enn bra.

PS: Kaffemaskinen i sjølve matmessa bør skrotast. Den smakte asfaltsyre!

 

 

Rena leirRena leir<p><strong>Til bords: </strong>300-800. Fire serveringslinjer og bra orden. <br><strong>Kø: </strong>Svært lite kø, det vesle som oppstår går raskt unna. <br><strong>Orden:</strong> Reinhaldet undervegs er bra, søl vert teke unna beinveges. <br><strong>Lunsj: </strong>16 (!) ulike val. I salatbaren, to varmrettar. <br><strong>Middag: </strong>Kjempesmak på hovudretten. Villris, god salat og passe varmt nanbrød. Perfekt. <br></p>http://forsvaretsforum.no/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=10



Kjøkkensjefen: 

Laila Synnøve Gottenborg, fungerande kjøkkensjef.

Laila Synnøve Gottenborg (58) er fungerande kjøkkensjef og stortrivst i jobben. Med bakgrunn frå restaurant- og kokkefaget, barar og serveringsstader i Midtausten og snart 20 år i Forsvaret, fortel ho at ho trivst på Rena.

– Vi får til mykje bra på Rena. Det som skuffar meg, er standarden nokre andre stader i Forsvaret. Eg har ete på andre messer rundt om, og det er veldig variabelt kva dei ulike messene presterer. Fleire er ikkje er i nærleiken av det vi får til, seier Gottenborg.

Sjølv skryter ho av Renas eigen heimelaga fiskegrateng som dei etande faktisk etterlyser innimellom.

– Løyndomen vår er den kvite sausen, smaken, konsistensen og gratineringa av brødrasp. Og fisken i gratengen er ikkje berre most opp, det er skikkelge fiskestykke, fortel ho.

 Og maten smaka...

Hanne Kvam (20), dragon, Kampeskadronen: – Eg er veldig nøgd, men kunne tenkt meg sunnare alternativ når usunt er på menyen.

Det er 19 tilsette og fem lærlingar på kjøkenet på Rena. Gottenborg vedgår at dei gjerne skulle laga enda meir mat frå botnen av, men dei freistar så godt dei kan likevel. Blant anna ligg dei gjerne i forkant ein dag eller to med dagens matrett.

– Er vi i forkant, får vi litt meir pusterom til å gjere noko ekstra. Det gjer at maten blir betre, meiner ho.

Dei har konsentrert seg om å servere mykje lyst kjøt til hovudretten og at salatbaren skal vere langt over hotellstandard. Og så har dei nokre fastpunkt:

– Blant anna held vi sterkt på eggerøre, bacon og bønner på onsdagsfrukosten. Det er veldig populært, seier Gottenborg.


 

 

MessetestenMessetesten<ul><li><strong style="font-size:1rem;">​<a href="https://forsvaretsforum.no/simsalabim">Rena: </a></strong>Topp (5)<br></li><li><strong><a href="https://forsvaretsforum.no/messetest-skjold">Skjold:</a> </strong>Topp (5)<br></li><li><strong><a href="https://forsvaretsforum.no/messetest-madla">Madla:</a> </strong>Topp (5)<br></li><li><strong><a href="https://forsvaretsforum.no/messetest-rygge">Rygge:</a> </strong>Meget bra (4)<br></li><li><strong><a href="https://forsvaretsforum.no/messetest-%C3%B8rland">Ørland: </a></strong>Meget bra (4)<br></li><li><strong><a href="https://forsvaretsforum.no/messetest-haakonsvern">Haakonsvern:</a> </strong>Meget bra (4)<br></li><li><strong>Bardufoss: </strong>Meget bra (4)<br></li><li><strong>Bodin: </strong>Godkjent (3)<br></li><li><strong>Huseby: </strong>Snevert (2) <br></li></ul><div>5 tallerkener - topp, 4 tallerkener - meget bra, 3 tallerkener - godkjent, 2 tallerkener - snevert, 1 tallerken - for dårlig, knust tallerken - bomber og granater. <br></div>http://forsvaretsforum.no/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=9


Publisert 7. juli 2017 14:39.. Sist oppdatert 24. juli 2017 10:24.

 Se flere messetester

 

 

forum_528_simsalabim!forum_78_messestestforumteste/messestest-forum-tester-messer-igjen/forum-media/PubImages/messetest%20garden%2015%20%203139.jpgMessetesten er tilbakeKjøkkensjefer sto i rett og ulike kjøkken konkurrerte så sausspruten sto. Nå besøker vi messene igjen!forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=2
forum_528_simsalabim!forum_79_messetestmadla/messetest-madla/forum-media/PubImages/messetest%20madla%208%20%203708.jpgHva har skjedd, Madla?KNM Harald Haarfagre får full score i Messetoppen. Noe har skjedd i messa!forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=3
forum_528_simsalabim!forum_80_messetestrygge/messetest-rygge/forum-media/PubImages/20160905OST_5972.jpgDet lille ekstraLitt kjedelige Rygge har det lille ekstraforum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=4
forum_528_simsalabim!forum_89_messetestørland/messetest-%C3%B8rland/forum-media/PubImages/ørl%20messetest%206%20%203359.jpgNesten Ørland, nesten!Hovedflystasjonen gjør det bra i messetesten. forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=5
forum_528_simsalabim!forum_90_messetesthaakonsvern/messetest-haakonsvern/forum-media/PubImages/20161024OST_OST6893.jpgKaoskontrollUtan kø-kaos ville Sjaluppen fått toppscore i messetesten. forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=6
forum_528_simsalabim!forum_266_messetestskjold/messetest-skjold/forum-media/PubImages/20161213OST_0765.jpgPanert festmåltidSi hva du vil om panert rødspette. Dette var knallgodt!forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=7
forum_528_simsalabim!forum_44_fettnok/soldat/fett-nok/forum-media/PubImages/messetest%20bardufoss%206.jpgFett nokMessa er ny på Bardufoss, men det hjelper lite når gratengen er smaksfattig og baconterningene svidde.forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=8
forum_528_simsalabim!forum_45_messestestgarden/soldat/messestest-garden/forum-media/PubImages/messetest%20garden%201%20%203125.jpgIkke kongematÈn ting er smakløse fiskekaker. En annen ting er rumper i ryggen hvert femte sekund.forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=9
forum_528_simsalabim!forum_436_messetestbodinleir/messetest-bodin-leir/forum-media/PubImages/20170329OST_9883.jpgKjøttpuckDe vil så gjerne, men får det ikke helt til på Bodin leir. forum_528_simsalabim!http://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=10