Nyheter

200 GRAVER: Satellittbildet er tatt torsdag 21. april 2022, og viser en oversikt over kirkegården i Manhush, rundt 20 kilometer vest for Mariupol, Ukraina, 3. april 2022. Gravene er på linje i fire seksjoner med lineære rader og inneholder mer enn 200 graver.

Ordfører: Opptil 9.000 sivile begravet i massegrav i landsby utenfor Mariupol

Så mange som 9.000 sivile kan være begravet i en massegrav i landsbyen Manhusj utenfor den beleirede havnebyen Mariupol, ifølge ordfører Vadym Bojtsjenko.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den verste krigsforbrytelsen i det 21. århundre har blitt begått i Mariupol. Dette er det nye Babij Jar, sa Bojtsjenko.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Babij Jar var åsted for flere massakrer utført av nazistene i 1941. Nesten 34.000 ukrainske jøder ble drept.

Les også: Separatister hevder over 145 er evakuert fra Mariupol

Tidligere torsdag hevdet Bojtsjenko at russiske styrker har samlet lik i lastebiler og dumpet i skyttergrav-lignende massegraver i Manhusj, skriver Sky News.

Mariupol-ordføreren sa i en videomelding fra et hemmelig sted torsdag at russiske soldater prøver å dekke over forbrytelsene sine.

– De skjuler forbrytelsene begått av Russland i Mariupol. Ifølge våre vurderinger har mer enn 20.000 sivile blitt drept av artilleri og rakettangrep i byen vår. Vi har også vitnesbyrd fra kommunale tjenester i byen: De har sett likene med sine egne øyne, og nå ser de at de forsvinner, sa han.

Powered by Labrador CMS