Nyheter

MOTOFFENSIV: Ukrainske soldater forbereder seg på å skyte mot russiske posisjoner i Kharkiv. Ifølge en høytstående rådgiver til landets president fører det ukrainske forsvaret to motoffensiver mot de russiske styrkene.

Zelenskyj-rådgiver sier Ukraina fører to motoffensiver

Det ukrainske forsvaret har begynt to motoffensiver mot russiske stillinger øst og sør i landet, ifølge president Zelenskyjs rådgiver Oleksij Arestovytsj.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Arestovytsj sa ikke mer om hvor de angivelige motoffensivene finner sted, og la til at det er opp til generalstaben å offentliggjøre slik informasjon. Han sa imidlertid at styrkene legger de russiske styrkene under press.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Motoffensivene er ment å skulle binde opp russiske reserver og forhindre de russiske styrkene fra å forsterke seksjoner ved fronten på bekostning av andre seksjoner, sa Arestovytsj videre.

Utspillet hans er ikke verifisert, men korrespondenter fra statlig russisk TV meldte tirsdag at landsbyen Balaklija i Kharkiv-regionen i Øst-Ukraina var blitt angrepet.

Den ukrainsk motoffensiv i Kherson-regionen i sør ble innledet forrige uke, men det har kommet veldig lite informasjon fra ukrainsk hold om utviklingen ved fronten. Britisk og amerikansk etterretning har antydet at ukrainerne har gjort framskritt i området.

President Volodymyr Zelenskyj møtte militærledere tirsdag for å diskutere situasjonen, men kom ikke med detaljer i sin daglige videotale.

Powered by Labrador CMS