Nyheter

STRIDSVOGN: En ukrainsk stridsvogn på vei mot frontlinjen utenfor Sievjerodonetsk 19. juni.
STRIDSVOGN: En ukrainsk stridsvogn på vei mot frontlinjen utenfor Sievjerodonetsk 19. juni.

Dette skjedde i Ukraina i natt

Russiske styrker har gått inn i industridelen av Sievjerodonetsk. Her er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til tirsdag 21. juni.

Publisert Sist oppdatert

Den russiske redaktøren og fredsprisvinneren Dmitrij Muratovs nobelmedalje er solgt for over én milliard kroner på auksjon. Pengene skal gå til barn på flukt fra Ukraina-krigen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russiske styrker har gått inn i industridelen av Sievjerodonetsk. Kjemikaliefabrikken Azot er nå det eneste stedet i byen som ennå ikke er tatt av russiske styrker, ifølge Luhansk-fylkets guvernør Serhij Hajdaj.

Energistyrelsen, som er Danmarks energidirektorat, slår alarm om forsyningskrise og skjerper gassberedskapen. Bakgrunnen er den økende usikkerheten som har oppstått den siste tiden, knyttet til gassleveranser fra Russland. Russland har redusert leveransene til Tyskland med 60 prosent.

Den kommende beslutningen i EU om Ukraina skal få status som kandidatland gjør Russland svært nervøst, mener Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Russlands president Vladimir Putin frykter at demokratiets gnist skal spre seg til landet, hevder Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Powered by Labrador CMS