Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1506_russlandhevderusarekforum_1506_russlandhevderusarekhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8568I NORGE: Amerikanske soldater øver i Finnmark. Russland har i lengre tid reagert på at utenlandske styrker øver på norsk jord. Arkivfoto/forum-media/PubImages/JV_USMC_001.jpgI NORGE: Amerikanske soldater øver i Finnmark. Russland har i lengre tid reagert på at utenlandske styrker øver på norsk jord. Arkivfoto

Kraftig russisk kritikk mot Norge

Det russiske utenriksdepartementet kommer med kraftig kritikk mot Norge og hevder at USA rekrutterer folk til å utføre aksjoner mot Russland fra baser i Norge.

Ifølge NRK reagerer Russland på annonser fra amerikanske rekrutteringsselskaper der de prøver å verve folk til å utføre aksjoner mot Russland fra norsk territorium.

Russland peker på at det i stillingsannonsene søkes etter eksperter på oversettelse fra russisk og norsk som er villige til å reise inn i krigssoner og bistå i hemmelige operasjoner i Norge. Departementet mener at USA driver med antirussiske operasjoner fra norsk jord.

– Det offisielle Norge har fått rollen som en lydig statist, sier departementet i en uttalelse, og hevder at Norge godtar alt som USA finner på.

Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere det russiske utspillet overfor NRK, mens Forsvarsdepartementet opplyser at amerikanske styrker utplassert i Norge driver med godkjent trening og at Norge ikke har noen oversikt over hvilken kontroll amerikanske styrker har med sine leverandører.

Russland har i lengre tid reagert på at utenlandske styrker øver på norsk jord og har kritisert utstasjoneringen av amerikanske soldater på Værnes i Trøndelag og Setermoen i Troms.

(©NTB)

Publisert 25. januar 2019 08:29.. Sist oppdatert 25. januar 2019 14:19.