Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2357_russiskmilitærflyskaforum_2357_russiskmilitærflyskahttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9985OVER NORGE: Et Antonov An-30B vil de neste dagene vil fly over Nord-Norge for å ta bilder av norsk militær aktivitet. Foto: NTB Scanpix/forum-media/PubImages/pFMK4ggJ6iE.jpg

Russisk militærfly skal fly over Nord-Norge

Russerne skal etter planen fly i to dager over områder i Nord-Norge for å ta bilder.

Det russiske forsvarets avis, Krasnaja Zvezda, skriver i mandagsutgaven at An-30B-maskinen skal gjennomføre «observasjonsflyging» over norsk territorium, og siterer Rusland Sjisjin ved «Det nasjonale senter for redusert atomfare».

Forsvarets operative hovedkvarter bekrefter til VG at det russiske flyet vil ankomme Oslo lufthavn mandag ettermiddag.

– De kommer med et mannskap på 17 personer. Flyet og utstyret blir kontrollert og godkjent av norsk personell, før de flyr videre til Bardufoss, der de vil være stasjonert noen dager, sier pressevakt ved Forsvarets operative hovedkvarter, Sigurd Tonning-Olsen, til VG.

Observasjonsflygingen er i tråd med den såkalte «Open skies»-traktaten, som tillater medlemslandene å samle informasjon om militær aktivitet hos hverandre, for å fremme åpenhet og styrke sikkerheten, skriver VG.

Publisert 29. juli 2019 12:43.. Sist oppdatert 30. juli 2019 08:32.