Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1122_route66forandregangforum_1122_route66forandreganghttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7555HISTORISK RUTE: Turen med Harley-Davidson langs Route 66 blir i år arrangert for 2. gang. FOTO: PAAL RAVNAAS/forum-media/PubImages/3.jpg

Route 66 for andre gang

I helgen starter 16 veteraner på en 15 dagers motorsykkeltur langs Route 66 i USA.

Med på turen er fire ledsagere. En følgebil fra arrangøren i USA kjører sammen med veteranene de drøyt 4000 kilometerne langs den historiske ruten gjennom USA.

MC-turen starter i Chicago for så å gå gjennom åtte delstater og tre tidssoner før den ender opp i Los Angeles. Igjen er det Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) som står som arrangør. Med seg har de fått norske veteraner med interesse for motorsykkel og støtte fra Forsvarets veterantjeneste på 10 000 kroner per deltaker. Under «Labor Day» kommende helg vil veteranene besøke Harley-Davidson-museet i Milwaaukee i Wisconsin, på 115-årsdagen til motorsykkelmerket. Så starter selve turen langs Route 66 fra Chicago.

 

 

forum_1122_route66forandregangforum_1122_route66forandreganghttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7556NATUR: Det er fantastisk natur og omgivelser som veteranene skal kjøre gjennom de neste 14 dagene. FOTO: PAAL RAVNAAS/forum-media/PubImages/1 alternativ.jpg


Forbundssekretær Svein-Erik Malmø-Moen i NVIO forteller at de i år har med to kvinnelige veteraner og tre kvinnelige ledsagere. Totalt er reisefølget på 20 personer. Fredag ved 12-tiden satte de seg på flyet til USA og Chicago for å starte turen.

– Det blir stort sett som turen i fjor, men vi kommer ikke innom noen militære avdelinger i år. Vi skal innom noen veteransentre og ellers er programmet som i fjor, sier Malmø-Moen.

– Det blir en lang tur, andre gang for deg. Er du redd for å bli støl i stumpen?

– Nei, det går bra. Vi har stort sett ikke lenger kjøring enn én time av gangen, og da blir det benstrekk og hvile. Så selv om vi kjører 50 mil hver dag, så går det greit, sier Malmø-Moen.

Veteranene som er med på turen er veteraner fra Libanon og Balkan. Fredag 14. september kjører veteranene inn til Los Angeles.

Publisert 30. august 2018 15:03.. Sist oppdatert 30. august 2018 15:16.