Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2165_renholdereiforsvaretforum_2165_renholdereiforsvarethttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9736Til retten: 61 renholdere som gikk fra Forsvarsbygg til ISS krevde å beholde særaldersgrenser, oppsigelsestid og AFP-rettighetene sine (Foto: Arne Flaaten/Forsvarets forum)./forum-media/PubImages/Renhold_004.jpgTil retten: 61 renholdere som gikk fra Forsvarsbygg til ISS krevde å beholde særaldersgrenser, oppsigelsestid og AFP-rettighetene sine (Foto: Arne Flaaten/Forsvarets forum).

Renholdere i Forsvaret beholder særalderspensjon

Renholderne som gikk fra Forsvaret til ISS får beholde særalderspensjonen og oppsigelsesfristen, men de får ikke med seg AFP-opptjeninga, ifølge en dom i lagmansretten.

​Det skriver Fri fagbevegelse. De viser til at Borgarting lagmansrett fredag 14. juni har avsagt dom i saken der 61 renholdere som gikk fra Forsvarsbygg til ISS krevde å beholde særaldersgrenser, oppsigelsestid og AFP-rettighetene sine.

Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) har samarbeidet om saken som ble anket av LO, etter at Oslo tingrett gav ISS medhold på alle punkt.

I dommen fra lagmannsretten slås det imidlertid fast at oppsigelsesfristene og rettigheten til særalderspensjon skal videreføres i ISS.  Retten til offentlig AFP videreføres derimot ikke i ISS.

Det har tidligere vært knyttet misnøye til arbeidsforholdene renholdere opplever i ISS, og sviktende renhold i Forsvaret. 

– Organiseringen av renholdet fremstår som negativ for Forsvaret og er noe arbeidsgiver må ta tak i slik at forsvarets personell sikres god helse og et godt arbeidsmiljø, har Tom Rune Klemetsen i Norsk tjenestemannslag Forsvaret, tidligere uttalt. 

Publisert 14. juni 2019 15:03.. Sist oppdatert 14. juni 2019 15:03.