Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2266_rekordhøystøttetilfnforum_2266_rekordhøystøttetilfnhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9864Rekordsum: Norge øker støtten til FN og gir over tre milliarder kroner. Her er utenriksminister Ine Eriksen Søreide og statsminister Erna Solberg i Washington (Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix)./forum-media/PubImages/Søreide og Solberg i USA.jpgRekordsum: Norge øker støtten til FN og gir over tre milliarder kroner. Her er utenriksminister Ine Eriksen Søreide og statsminister Erna Solberg i Washington (Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix).

Rekordhøy støtte til FN

Norge øker støtten til seks FN-organisasjoner til over tre milliarder kroner. Det er det høyeste samlede beløpet Norge har gitt til disse organisasjonene.

De største summene går til FNs barnefond (UNICEF) og FNs utviklingsprogram (UNDP), som mottar henholdsvis 1 milliard kroner og 615 millioner kroner. FNs befolkningsfond (UNFPA), som arbeider med blant annet abort og prevensjon, får 530 millioner kroner.

– Kjernestøtte er viktig støtte for FN for å kunne ha en forutsigbar og stabil virksomhet og for å kunne gjennomføre sine strategiske planer. Forutsigbarhet er også viktig for å få til raskere og mer effektiv humanitær respons. Norge vil derfor øke bruken av flerårige bidrag til våre viktigste internasjonale samarbeidspartnere, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Til flyktninger

Videre går 380 millioner kroner til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), mens Verdens matvareprogram (WFP) får 300 millioner kroner. FNs kvinneorganisasjon UN Women får tildelt 100 millioner kroner.

– Som giverland er vi opptatt av at FN-organisasjonene viser at de arbeider effektivt, samordnet og utviser åpenhet, i tråd med de retningslinjer Norge og andre land har vedtatt i organisasjonenes styrer, sier Søreide.

Publisert 3. juli 2019 15:45.. Sist oppdatert 3. juli 2019 15:58.