Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

Norge blir ikke med i NATOs våpenskjold

Regjeringen har bestemt at Norge ikke blir med i NATOs våpenskjold, ifølge NTB. Debatten om mulig norsk deltakelse utløste frykt for spenninger mellom Norge og Russland. «Gjennom en bredere sikkerhetspolitisk vurdering har regjeringen besluttet at Norge ikke vurderer å anskaffe øvre lags sensorer eller avskjæringsmissiler som kan gå inn i NATO BMD», heter det i statsbudsjettet. BMD står for «ballistic missile defence» og omtales på norsk som missilforsvar eller rakettskjold, skriver Klassekampen.
– Jeg tror dette hindrer økt spenning, sier Russland-forsker Julie Wilhelmsen. Norge har i flere år støttet NATOs beslutning om et våpenskjold, men har vært motstandere av at NATO skulle bli en del av USAs missilforsvarsplaner. Dette snudde i 2010, med begrunnelse i at missilforsvaret ikke var rettet mot Russland.

Publisert 8. oktober 2019 11:28..