Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1488_nh90fikktrøbbelmedisforum_1488_nh90fikktrøbbelmedishttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8556ISING: Et NH90 som fikk trøbbel med ising tirsdag, kom seg ned på flyplassen på Evenes./forum-media/PubImages/untitled-3.jpgISING: Et NH90 som fikk trøbbel med ising tirsdag, kom seg ned på flyplassen på Evenes.

NH90 fikk trøbbel med ising

Et av Forsvarets NH90 måtte tirsdag sende ut nødsignal etter at det hadde tatt av fra Bardufoss.

​Det er Hovedredningssentralen i Nord-Norge som tirsdag formiddag melder om at et militært helikopter måtte sende ut nødsignal etter at det hadde tatt av fra Bardufoss.

- Det var en NH90 som traff på isingsforhold og måtte klatre over skydekket. Den fløy mot flyplassen på Evenes fordi den forventet å finne åpning i skyddekket der for å komme seg ned igjen, forklarer redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Harstad Tidende.

Politi og ambulanse var på plass på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes for å ta imot helikopteret, men før klokken 11 var helikopteret landet uten problemer.

Ifølge Fremover drev NH90-helikopteret på med operativ testing og evaluering da det fikk problemet tirsdag. 

– Det var en kombinasjon av ising og tekniske problemer med strømforsyningen til avisingssystemet om bord. De to tingene sammen gjorde at de sendte ut nødsignal, sier pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, Brynjar Stordal, til avisen.

Publisert 22. januar 2019 13:32.. Sist oppdatert 25. januar 2019 14:21.