MorgenbrifMorgenbrifhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Morgenbrif farger.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=348Dette skriver norske medier om Forsvaret i dag:


Onsdag 22. februar 2017:

RIKSREVISJONEN: Forsvarsdepartementet planlegger å sende sitt eget sammendrag av Riksrevisjonens rapport til Stortinget. Martin Kolberg nekter å ta imot.  Lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen reagerer meget sterkt på at Forsvarsdepartementet og Justisdepartementet ifølge VG ikke vil offentliggjøre et sammendrag av en rapport Riksrevisjonen har laget om sikringen av viktige bygninger etter 22. juli-terroren. I rapporten kommer Riksrevisjonen med svært sterk kritikk av regjeringen for ikke å følge opp Stortingets instruks om bedre sikring og samarbeid mellom politiet og Forsvaret.

DIGITALT GRENSEFORSVAR: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norges evne til å beskytte seg i det digitale rom ikke er tilstrekkelig. Regjeringen mener det derfor er behov for å etablere en form for digitalt grenseforsvar og vil nå utrede dette. Hun varsler en helhetlig gjennomgang av etterretningsloven, melder NRK. Er du usikker på hva digitalt grenseforsvar innebærer, kan du ta en titt på NRK Betas oppsummering her.

TYSK FORSVAR: USA krever mer penger til forsvar i Europa. Men tyskerne kvier seg. 72 år etter 2.verdenskrig har tyskerne fortsatt et vanskelig forhold til forsvar og militærmakt. Tyskland er Europas klart største økonomi, men er langt unnå å nå Natos mål. Til høsten er det parlamentsvalg i Tyskland og mer penger til militæret er ikke en vinnersak for tyske politikere, skriver Dagsavisen.

MCMASTER: Trumps nye sikkerhetsrådgiver McMaster mottas med lettelse av det militære miljøet.– MCMaster framstår som kunnskapsrik og reflektert og vil kunne dempe Trumps Steve Bannon, sier tidligere forsvarssjef Sverre Diesen til Dagsavisen.

FRAMTIDAS HÆR: Flere spesialstyrker i framtidas norske hær, en lett infanteristyrke i krattskogen i et øvingsfelt i Troms. Kan det bli framtidas hær? – Det beste er kystjegerstyrker og spesialstyrker, sier forsker i sikkerhetspolitikk, Tormod Heier til NRK. Mens man venter på resultatet av landmaktutredningen, diskuterer offiserer og politikere kroner og øre, stridsvogner og leire, luftvern og antall soldater. I kveld har Brigadeveteranforbundet invitert til møte i Heggelia om det aktuelle temaet. 

Vil du abonnere på morgenbrifen? Registrer deg her​

Publisert 11. januar 2017 09:29.. Sist oppdatert 22. februar 2017 08:36.

 

 

Brifer fra uke 7<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Morgenbrief%20svarthvitt.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Brifer fra uke 7Her ser du en oppsummering av hva norske medier skrev om Forsvaret 13-17 februar.http://forsvaretsforum.no/ukebrif-uke-7
Brifer fra uke 6<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Morgenbrief%20svarthvitt.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Brifer fra uke 6Her ser du hva mediene skrev om Forsvaret 6. februar -10. februar.http://forsvaretsforum.no/brifer-fra-uke-6
Brifer fra uke 4<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Morgenbrief%20svarthvitt.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Brifer fra uke 4Her finner du morgenbrifene fra 24-27. januar 2017.http://forsvaretsforum.no/brif-uke-4