Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

Minnestund SkattumMinnestund Skattumhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Lys 2_JPG.JPGhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2051Minnestund. Rundt 500 møtte da det ble arrangert minnestund for sersjant Hågen Skattum som omkom i en sprengningsulykke 27. oktober.

Minnestund etter ulykke

Rundt 500 soldater var samlet for å minnes den omkomne sersjanten Hågen Skattum.

21-åringen mistet livet fredag 27. oktober i en ulykke med et bærbart mineryddersystem i Mauken skytefelt. Han tjenestegjorde i et pansret ingeniørkompani (Pingkp 1) på Skjold og skulle sammen med noen soldater vise hvordan man kan sprenge seg vei gjennom et minefelt, da ladningen gikk av.

Søndag 29. oktober hadde soldatene i Ingeniørbataljonen arrangert en minnestund i en vedlikeholdshall, som etter hvert ble helt fylt av venner og kolleger av avdøde. Bataljonsprest Andreas Riskild Øksnes ledet seremonien, mens soldatene hadde lagd kors og valgt musikk.

– Skjold står sammen i sorgen. Vær sammen og del de gode historiene og minnene. Mange kjenner nå på følelsen av å gå gjennom Dødsskyggens dal. Døden har plutselig og uventet kommet så nær, sa bataljonspresten.

Dyktig soldat. En nær kollega av Skattum, som hadde fulgt ham siden innrykk til rekruttskolen, fortalte om en soldat det var lett å bli kjent med, som var faglig dyktig og sprang pakningsløpet på drøyt 40 minutter – mens han selv brukte timen. 

 

 

Minnestund SkattumMinnestund Skattumhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Lys 1.JPGhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2050Dyktig soldat. Hågen Skattum ble omtalt som en dyktig soldat da soldater på Skjold var sammen i sorgen over sersjanten som omkom i en ulykke.
Minnestund SkattumMinnestund Skattumhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Kondolanseproto_jpg.JPGhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2049Dyktig soldat. Hågen Skattum ble omtalt som en dyktig soldat da soldater på Skjold var sammen i sorgen over sersjanten som omkom i en ulykke.
Minnestund SkattumMinnestund Skattumhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Minneord_JPG.JPGhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2052Dyktig soldat. Hågen Skattum ble omtalt som en dyktig soldat da soldater på Skjold var sammen i sorgen over sersjanten som omkom i en ulykke.

– Skattum ville bli best, men han ville også støtte andre. Jeg stolte på ham, og har sett på ham som en makker. Hans faglige dyktighet gjorde også meg bedre, sa sersjanten, og la til at det aldri var noen dårlige dager i Hågen Skattum sitt nærvær.

Det ble også framført et dikt soldatene hadde skrevet, det var lagt ut kondolanseprotokoll. Minnestundaen ble avsluttet med kaffe og samvær.

Psykolog Trond Ivar Hegge i stressmestringsteamet var også til stede på minnesamværet. Han gir uttrykk for at soldatene på Skjold viser naturlige sorgreaksjoner, men soldater og befal – som tar dødsfallet tungt – også tar godt vare på hverandre etter ulykken fredag.

Ulykken granskes nå av en kommisjon. Bruken av mineryddersystemet er innstilt inntil årsaken til ulykken er funnet.

Publisert 29. oktober 2017 18:25.. Sist oppdatert 30. oktober 2017 10:18.

 

 

Forsvarsminister: – De alvorligste tilfellene kan innebære oppsigelse<img alt="" src="/forum-media/PubImages/_DSC0881.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Forsvarsminister: – De alvorligste tilfellene kan innebære oppsigelseSlik svarer Frank Bakke-Jensen på spørsmål i Stortinget om hvordan Forsvaret skal følge opp avsløringene om seksuell trakassering. http://forsvaretsforum.no/forsvarsminister-varsler-tydelige-konsekvenser-ved-seksuell-trakassering
Endrer 2. bataljon og fjerner helikopter fra nord<img alt="" src="/forum-media/PubImages/20160901OST_5706__.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Endrer 2. bataljon og fjerner helikopter fra nordRegjeringens forslag om framtiden til landmakten er vedtatt av flertallet i Stortinget. http://forsvaretsforum.no/endrer-2-bataljon-og-fjerner-helikopter-fra-nord
Miljødetektiven<img alt="" src="/forum-media/PubImages/_DSC9786.jpg" style="BORDER:0px solid;" />MiljødetektivenMiljøvernkonsulent Erik Gilmore skal jobbe til neste haust med skadesaker etter Nato-øvinga.http://forsvaretsforum.no/miljøvernkonsulent-erik-gilmore-skal-jobbe-til-neste-haust-med-skadesaker-etter-nato-øvinga