Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

MC-klubben LegacyMC-klubben Legacyhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/mc23.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1609Veteraner på hjul: MC-interessen blant veteraner er stor. Her ser vi veteranene fra MC-klubben Legacy Vets. (Foto: Arne Flaaten)

Kalenderhendelse
Starttidspunkt10. august 2017
Sluttidspunkt13. august 2017
StedBæreia (ved Kongsvinger)
Type hendelseKultur

Brorskap på hjul

Frihetsfølelse og brorskap venter når rundt 150 MC-interesserte veteraner ruller inn til Bæreia.

For fjerde gang arrangeres det MC-treff ved veteransenteret i Kongsvinger. Ifølge prosjektoffiser Steffan Ruyter er det blant annet brorskapet og lidenskapen for motorsykkel som har gjort at arrangementet bare har vokst i antall deltakere.

– Det er heller ikke ofte 
vi får oppleve å kjøre over hundre mann i en motorsykkelkolonne, sier stabsoffiseren ved Bæreia.

– For veteranene tror jeg sykkelinteressen blant annet handler om en følelse av kontroll, jakten på adrenalin og spenning – og frihet. Det er en stor frihetsfølelse å sitte på sykkel, sier Ruyter som også skal kaste seg på to hjul de neste dagene. Frihet. Major Steffan Ruyter jobber med ivaretaktelse av veteraner, og tar til to hjul under MC-treffet. (Foto: Forsvaret)

Fredag 10. august ruller veteranene inn på Bæreia der enten forpleining i seng, feltseng eller telt venter. Det er nemlig fullbooket på veteransenteret under MC-treffet.

– Men ingen blir avvist, forsikrer Ruyter.

T
ett program. Fredag blir det blant annet kransenedleggelse ved UNIFIL-monumentet på Kongsvinger festning til minne om de som har falt i tjeneste. Lørdag ruller veteranene på sykkel gjennom Finnskogen og ut i Austmarka på en rundt 160 kilometer lang kjøretur.

–  Vi må aktivisere veteranene, sier Ruyter.
– Selv om de ikke har jobbet i Forsvaret på mange år, så føler veteranene ofte en sterk tilknytting til Forsvaret. På treffet møter de venner og er del av et fellesskap, sier majoren som jobber med ivaretakelse ved veteransenteret.

MC-treffet på Bæreia er fra torsdag 10. august og avsluttes søndag 13. august.  

 

 

Fikk medalje i Nairobi<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Medalje%203.JPG" style="BORDER:0px solid;" />Fikk medalje i NairobiNorsk medalje for internasjonale operasjoner er for første gang utdelt i Afrika. http://forsvaretsforum.no/medalje-til-veteran-utdelt-for-første-gang-i-afrika
Veteranprisvinner samlet inn 130.000 kroner i juleauksjon<img alt="" src="/forum-media/PubImages/003.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Veteranprisvinner samlet inn 130.000 kroner i juleauksjonPå fire år har Arild Lihaugs auksjoner bidratt til nærmere en million kroner til veteranformål.http://forsvaretsforum.no/veteran-samlet-inn-130-000-på-auksjon
Morgenbrif<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Morgenbrif_ny.jpg" style="BORDER:0px solid;" />MorgenbrifDette skriver norske medier om Forsvaret i dag. http://forsvaretsforum.no/morgenbrif

Publisert 10. august 2017 12:24.. Sist oppdatert 10. august 2017 14:32.