Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2570_marinenmenerdevetårsforum_2570_marinenmenerdevetårshttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10261Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ved Øygarden i Hordaland. /forum-media/PubImages/20181114JØ_1090.jpgDen havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ved Øygarden i Hordaland.

Marinen mener de vet årsaken til Helge Ingstad-ulykken

Sjøforsvarets granskning av Helge Ingstad-ulykken er i praksis ferdig.

De konkluderer med at det ikke var én stor feil som førte til ulykken, skriver BT.​

Det har vært en kjede av faktorer. En lang rekke hendelser som sammen førte til at det gikk som det gikk. Det er noe vi også kjenner igjen fra andre store ulykker, sier marinesjef Rune Andersen på Haakonsvern til avisa.

Flere tiltak

Nå ruller de ut flere tiltak for å forhindre nye ulykker innen de seks ulike feltene: Sikkerhetskultur, navigasjon, dokumentasjon, kompetansestyrking, teknisk trygghet og håndtering av avvik.

Sjøforsvarets interngranskning er én av flere granskninger som fremdeles er i arbeid etter kollisjonen ved Øygarden 8. november i fjor. 

Flere som gransker

Statens havarikommisjon, Forsvarsmateriell og politiet arbeider også med å finne ut hva som var årsaken til ulykken.

Fregatten kolliderte med tankskipet Sola og fikk en stor flenge i siden av skroget, og ble liggende i fjæresteinene i nesten fire måneder før den ble hevet og fraktet til Haakonsvern i Bergen.

Publisert 12. september 2019 08:03.. Sist oppdatert 12. september 2019 16:16.