Nyheter

RUINER: En mann leter etter dokumenter i ruinene av et hus som ble truffet av russisk artilleri i Tsjuhujiv i Kharkiv-regionen lørdag.

Ukraina melder om russiske angrep i hele landet

Minst 16 sivile er drept i en rekke russiske rakett- og artilleriangrep i forskjellige regioner av Ukraina lørdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste angrepene rammet byer både nord, øst og sør i Ukraina. Landets nest største by, Kharkiv, er rammet av alvorlige angrep flere ganger de siste dagene, og myndighetene frykter en ny russisk offensiv.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Angrepene skjer samme dag som Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu ga ordre om å trappe opp operasjonene i Ukraina, angivelig for å hindre ukrainerne i å starte massive rakett- og artilleriangrep på sivil infrastruktur i Donbas-regionen og andre regioner.

Luhansk og deler av Donetsk i Donbas og deler av andre fylker i Sør-Ukraina er okkupert av russiske styrker.

Minst tre mennesker ble drept og tre såret i et rakettangrep før daggry på byen Tsjuhujiv, ikke langt fra Kharkiv. Politisjef Serhij Bolvinov sier et to etasjers boligbygg ble delvis ødelagt i angrepet.

I naboregionen Sumy ble en person drept og sju såret da russerne skjøt granater og artilleri mot tre landsbyer langs den russiske grensa, og i Donetsk er sju sivile drept og 14 såret i angrep de siste 24 timene.

Powered by Labrador CMS