Nyheter

BRANN: Russiske brannmannskaper kjempet fredag for å slukke brannen i et oljelager i Belgorod, 35 kilometer fra grensa til Ukraina. Ifølge myndighetene ble lageret angrepet av to ukrainske helikoptre.

Russland anklager Ukraina for angrep mot oljedepot

Et oljedepot i Belgorod, 40 kilometer nord for grensa til Ukraina, er ifølge russiske myndigheter skutt i brann av to ukrainske helikoptre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge guvernøren i Belgorod, Vjatsjeslav Gladkov, ble to personer skadd i angrepet, som skjedde fredag morgen, ifølge BBC.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass var de to oljearbeidere og tilstanden deres er ikke livstruende.

Voldsom brann

Store brannmannskaper forsøkte utover dagen å slukke den voldsomme brannen, og bilder og videoer fra området viser store flammer og tung røyk som velter opp.

Anlegget eies av den russiske energigiganten Rosneft, som opplyser at de ansatte nå er evakuert fra området.

Ved bensinstasjoner i Belgorod-området samlet det seg utover dagen lange køer med bilister som fryktet at brannen skulle føre til drivstoffmangel. Gladkov manet til ro.

– Det er ikke problemer med å skaffe drivstoff i regionen, og det kommer heller ikke til å bli det, sier han.

Ingen informasjon

Ukraina har ikke bekreftet at de sto bak angrepet mot Belgorod, som i så fall vil være det første flyangrepet landet har gjennomført over grensa.

Sjefen for kommunikasjonsavdelingen i det ukrainske forsvaret, Bohdan Senyk, sier til CNN at han «ikke har noe informasjon» om hendelsen.

Kreml sier ifølge Reuters at angrepet ikke er noe positivt bidrag til de pågående fredssamtalene mellom Russland og Ukraina.

Les også: Australia sender pansrede kjøretøy til Ukraina

Geir Hågen Karlsen, hovedlærer på stabsskolen, sier til Forsvarets forum at han ikke vil spekulerer i hvem som tår bak angrepet.

— Hvis de har gjort det, så er det nok mer et forsøk på å få kampen på russisk side for at det skal bli vanskeligere for Russland å benekte at det er krig, sier han.

Powered by Labrador CMS