Nyheter

UTEN STRØM: Som følge av de russiske angrepene på hovedstaden var mandag morgen flere områder uten strøm. Det har blitt meldt om flere eksplosjoner, i følge nyhetsbyrået AFP.

Massive russiske angrep på Kyiv og Kharkiv

Etter rakettangrep fra Russland står 80 prosent av innbyggerne i Kyiv uten vann, også flere husstander er uten strøm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Deler av den ukrainske hovedstaden Kyiv var mandag morgen uten strøm og vann som følge av angrepene, opplyser ordfører Vitalij Klitsjko.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Myndighetene har også meldt om mulige strømbrudd i byene Kharkiv og Zaporizjzja som følge av nye russiske angrep.

Nyhetsbyrået AFPs journalister meldte om minst fem eksplosjoner i Kyiv mellom klokka 8 og 8.20 mandag morgen.

Brorparten av innbyggerne i Kyiv står uten vannforsyning etter mandagens rakettangrep fra Russland, opplyser byens ordfører.

– Som følge av krisesituasjonen i Kyiv står 80 prosent av innbyggerne uten vannforsyning. Ingeniører arbeider også med å gjenopprette strømtilførselen for 350.000 hjem i Kyiv som står uten strøm, skriver ordføreren Vitali Klitsjko på Telegram.

Avviser anklager

Angrepene skjer to dager etter at Russland anklaget Ukraina for et droneangrep mot den russiske Svartehavsflåten.

Russland beskyldte i helgen Ukraina for å stå bak det de omtalte som massive droneangrep mot den russiske svartehavsflåten i Sevastopol på Krim lørdag. Ukraina har avvist anklagene og hevder Russland selv har skyld i ødeleggelsene.

Russland svarte med å stanse sin deltakelse i avtalen som FN framforhandlet for å sikre trygg passasje av skip med korn ut fra Ukraina.

Moskva annekterte den ukrainske Krim-halvøya i 2014, åtte år før Russlands president beordret en storstilt invasjon av nabolandet.

Les også: Ukraina krigen kan tapes i Nordsjøen

Powered by Labrador CMS