Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1597_kongeligbesøkpåbarduforum_1597_kongeligbesøkpåbarduhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8673Prins Harry besøkte Clockwork på Bardufoss. Her står han ved siden av et Apache-kamphelikopter som i vinter trente for første gang i Norge. (Foto: Onar Aase/Forsvaret)/forum-media/PubImages/20190214_ODA_U7A3127.jpgPrins Harry besøkte Clockwork på Bardufoss. Her står han ved siden av et Apache-kamphelikopter som i vinter trente for første gang i Norge. (Foto: Onar Aase/Forsvaret)

Kongelig besøk på Bardufoss

Prins Harry besøkte Bardufoss for å markere 50-årsjubileet for vinterøvelsen Exercise Clockwork.

Litt før klokken 11.30 torsdag ankom prins Harry (34) Bardufoss i Troms. Prinsen besøkte Norge i anledning 50-årsjubileet for øvelsen Clockwork, hvor over 16.000 britiske soldater har deltatt siden 1969. Prins Harry fikk møte militært personell som bor og trener på basen, se på utstyret og snakke med deltakere. 

 

 

forum_1597_kongeligbesøkpåbarduforum_1597_kongeligbesøkpåbarduhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8674Prinsen kom med privatfly fra Storbritannia. Etter noen timer på bakken gikk turen tilbake samme vei. (Foto: Marius Brustad/Forsvaret)/forum-media/PubImages/20190214_Prins Harry og avduking Sea King-7346.jpgPrinsen kom med privatfly fra Storbritannia. Etter noen timer på bakken gikk turen tilbake samme vei. (Foto: Marius Brustad/Forsvaret)

Sea King-helikopter
Litt senere på dagen overrakk ambassadør Richard Wood et SeaKing-helikopter som britene gir det norske forsvaret som takk for at de i 50 år har fått øve med sin helikopterskvadron Clockwork i Indre Troms.

– På vegne av Forsvaret, Luftforsvaret og Bardufoss flystasjon setter jeg stor pris på denne gaven fra våre nære allierte. Den viser at forholdet mellom våre to nasjoner fortsatt er nært og tett. Deres tilstedeværelse bidrar til den norske målsettingen om økt alliert nærvær i nordområdene, sa sjefen for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland.

Ambassadør Wood understreker overfor  viktigheten av det norsk-britiske samarbeidet.

– Det er ytterst viktig at det norske og britiske forsvaret fortsetter det tette samarbeidet, og dagen i dag symboliserer dette nære forholdet, sier Wood. Han legger til at britiske styrker har planer om å returnere til Norge hvert år for å trene med norske, militære styrker.

 

 

forum_1597_kongeligbesøkpåbarduforum_1597_kongeligbesøkpåbarduhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8677Sjef for Luftforsvaret. Tonje Skinnarland og Storbritannias ambassadør Richard Wood under overrekkingen av en Sea King. (Foto: Marius Brustad/Luftforsvaret)/forum-media/PubImages/20190214_Prins Harry og avduking Sea King-8146.jpgSjef for Luftforsvaret. Tonje Skinnarland og Storbritannias ambassadør Richard Wood under overrekkingen av en Sea King. (Foto: Marius Brustad/Luftforsvaret)
forum_1597_kongeligbesøkpåbarduforum_1597_kongeligbesøkpåbarduhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8678Sjef for Luftforsvaret. Tonje Skinnarland og Storbritannias ambassadør Richard Wood under overrekkingen av en Sea King. (Foto: Marius Brustad/Luftforsvaret)/forum-media/PubImages/20190214_Prins Harry og avduking Sea King-8168.jpgSjef for Luftforsvaret. Tonje Skinnarland og Storbritannias ambassadør Richard Wood under overrekkingen av en Sea King. (Foto: Marius Brustad/Luftforsvaret)


Publisert 15. februar 2019 10:05.. Sist oppdatert 15. februar 2019 10:33.