Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_586_kommertilbaketilhæreforum_586_kommertilbaketilhærehttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=95/forum-media/PubImages/20170807-roraas.jpg

Tilbake til Hæren

I 2002 var Jostein Røraas krypto-offiser i Afghanistan. Nå blir han kommunikasjonssjef i Hæren.

– Jeg husker at jeg hadde nattevakt i Kabul på ettårsdagen for 11. september-angrepet. Det var spesielt. Ingenting skjedde, men vi var ekstra fokuserte, forteller han. 

Jostein Røraas, kommunikasjonssjef i HærenSambandsoffiseren var tre måneder i Afghanistan, som krypto-sikkerhetsoffiser med ansvar for blant annet pressekontakt.

– Jeg hadde fem fine år i Forsvaret. Men for Hæren er det nok det jeg har gjort i årene siden jeg var der, som gjør meg interessant.

Røraas (38) blir ny kommunikasjonssjef i Hæren – med base på Bardufoss. Han tiltrer 1. september.

– Jeg gleder meg til en veldig spennende og utfordrende jobb. Og jeg er forberedt på å lære mye, sier han. 

Røraas roser kommunikajonsapparatet han skal bli del av. Etter at han forlot Forsvaret i 2003, har han studert markedskommunikasjon og ledelse, jobbet i reklamebyrå og for flere konsulentselskaper og vært selvstendig næringsdrivende. Han har blant annet jobbet med merkevarer som Oslo Maraton. Han har også vært rådgiver i Oslo politidistrikt. Nå kommer han fra byrået 6. Sans.

– Alt jeg har gjort siden jeg sluttet i Forsvaret, får jeg bruk for i jobben som kommunikasjonssjef i Hæren, sier han.

– Og jeg kan mye om kommunikasjon, både i det offentlige og det private. I politiet var det stort påtrykk fra medier. Sånn opplever jeg at det er i Hæren også. I det private må man jobbe mer for å bli sett. I det offentlige er det viktig å stokke kortene riktig. Du må håndtere henvendelser på en god måte. 

Publisert 28. august 2017 07:54.. Sist oppdatert 31. august 2017 14:12.