Nyheter:

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vinket til tilhengere dagen etter valget 23. mars. Netanyahu ble tirsdag utpekt til å lede enda en regjering i Israel.

Netanyahu bedt om å danne regjering

Israels president har gitt statsminister Benjamin Netanyahu i oppdrag å ny regjering etter valget 23. mars som endte uten klart flertall.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har kommet til beslutningen på grunnlaget av antallet anbefalinger fra lovgiverne i Knesset, som indikerer at Benjamin Netanyahu har en noe høyere sjanse til å danne regjering, sa president Reuven Rivlin i en uttalelse tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sa likevel at samtaler med medlemmene av nasjonalforsamlingen indikerte at ingen av kandidatene vil kunne danne en flertallsregjering.

Netanyahus Likud-parti sikret seg flest seter i Knesset i valget 23. mars. Men ingen av partiene fikk høy nok oppslutning til å få de 61 plassene nødvendig for flertall i nasjonalforsamlingen.

Valget var det fjerde i Israel på to år.

Powered by Labrador CMS