Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1805_havarikommisjonenskaforum_1805_havarikommisjonenskahttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9125Slik så det ut da KNM Helge Ingstad ble slept til Haakonsvern. Foto: Eivind Senneset. /forum-media/PubImages/ingstad_hakonsvern_22.jpgSlik så det ut da KNM Helge Ingstad ble slept til Haakonsvern. Foto: Eivind Senneset.

Havarikommisjonen rekonstruerte Ingstad-ulykken

Natt til tirsdag rekonstruerte Statens havarikommisjon ulykken da KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola.

Søsterskipet til KNM Helge Ingstad, KNM Roald Amundsen gjennomførte natt til tirsdag en seilas for å gjenskape hendelsene natten da fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS.

De to skipene passerte hverandre på trygg avstand, melder NRK.

Undersøkelsen av ulykken med tankskipet Sola TS og fregatten KNM Helge Ingstad har pågått for fullt siden ulykkesnatten 8. november i fjor. 

 

 

forum_1805_havarikommisjonenskaforum_1805_havarikommisjonenskahttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9124KNM Helge Ingstad skal nå gås gjennom på Haakonsvern. Så vil det bli tatt en vurdering på om det er mulig å seile fartøyet igjen. Foto: Eivind Senneset. /forum-media/PubImages/HelgeIngstad-mars.jpgKNM Helge Ingstad skal nå gås gjennom på Haakonsvern. Så vil det bli tatt en vurdering på om det er mulig å seile fartøyet igjen. Foto: Eivind Senneset.
forum_1805_havarikommisjonenskaforum_1805_havarikommisjonenskahttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9126KNM Helge Ingstad kolliderte med TS Sola natt til torsdag 8. november 2019. /forum-media/PubImages/DJI_0014.jpgKNM Helge Ingstad kolliderte med TS Sola natt til torsdag 8. november 2019.

Observasjonsseilasen natt til tirsdag ble gjort for å bidra til en enda bedre forståelse av hendelsesforløpet, for både politiet og Havarikommisjonen. Målet var, ifølge Havarikommisjonen, å gjennomføre den under forhold mest mulig like dem som var ved ulykkestidspunktet.

Det er allerede innhentet store mengder informasjon gjennom samtaler med alle involverte, befaring av den forliste fregatten og i form av tekniske og elektroniske data.

(©NTB)

 

 

forum_1805_havarikommisjonenskaKNM Helge Ingstad<ul><li>En av fem norske fregatter i Nansenklassen.<br></li><li>Bygget og designet av skipsverftet Nevantia i Ferrol i Spania.<br></li><li>Fregatten er 134 meter lang, 16,8 meter bred og har en høyde på 32 meter.<br></li><li>Den veier 5290 tonn og har en toppfart på 26 knop.<br></li><li>Normal besetning er på 132 personer.<br></li><li>Båten var med i storøvelsen Trident Juncture og var på vei hjem fra øvelsen til Haakonsvern da kollisjonen skjedde.<br></li><li>Trident Juncture 18 er en NATO-ledet militærøvelse som ble arrangert i Norge i oktober og november 2018.<br></li></ul><p><br></p>forum_1805_havarikommisjonenska 

 

Publisert 1. april 2019 11:24.. Sist oppdatert 2. april 2019 09:40.