Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1494_håpomåstartefregatthforum_1494_håpomåstartefregatthhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8557HEVES: Været er fortsatt en utfordring, men Forsvaret håper man kan starte hevingen av KNM Helge Ingstad mot slutten av uka./forum-media/PubImages/Helge-Ingstad.jpgHEVES: Været er fortsatt en utfordring, men Forsvaret håper man kan starte hevingen av KNM Helge Ingstad mot slutten av uka.

Håp om å starte fregatthevingen i slutten av uka

Forsvaret har tro på at de kan begynne hevingen av KNM Helge Ingstad mot slutten av denne uka, men været er fortsatt en avgjørende og uforutsigbar faktor.

Det er anslått at det er nødvendig med fem-seks dagers sammenhengende godt vær for å gjennomføre hevingen, ifølge NRK

Fregatten skal heves og løftes opp på en nedsenkbar lekter ved hjelp av 16 løftekjettinger. I løpet av mandagen ble de siste kjettingene trukket under fartøyet.

– Nå arbeides det videre med å stramme opp løftekjettingene og sikre de i posisjon på skroget, opplyser 
Forsvaret.

Oppstrammingen er utfordrende siden kjettinger ligger i klem mellom skroget og fjellet. Det gjenstår fortsatt en del arbeid før fartøyet er klart til løft. Været på havaristedet endrer seg raskt, sterk vind trekker opp sjø som gjør at arbeidet tidvis må stanses.

Fregatten ligger under vann i fjæra i Øygarden i Hordaland etter kollisjonen med tankskipet Sola TS natt til 8. november i fjor.

(©NTB)

Publisert 23. januar 2019 10:06.. Sist oppdatert 23. januar 2019 13:57.