Gardens kirkeparade: – Verdig og viktig

Tirsdag var Oslo Domkirke fylt med gardister, kong Harald og kronprins Haakon.

Publisert Sist oppdatert

Det er høytid over Hans Majestet Kongens Gardes kirkeparade. Når avdelingens fane føres inn i en fullsatt Oslo Domkirke, til troppesignal og med både kong Harald og kronprins Haakon til stede. Ledende domkirkeprest Elisabeth Thorsen ønsket garden velkommen, før salmen Deilig er jorden tradisjonen tro fylte kirkerommet. Det var gardeprest, major Kenneth Henriksen som forrettet.


I sin julehilsen sa gardesjef, oberstløytnant Vegard Flom at kirkeparaden var et av de sterkeste minnene fra den gangen han sist tjenestegjorde i Hans Majestet Kongens Garde. Rammen rundt kirkeparaden, fellesskapet, det å sitte sammen i Oslo Domkirke, og være sammen som avdeling var verdig og viktig. 

– Dette er med på å gjenspeile gardens viktigste oppdrag – å være livgarde. I 162 år har vi voktet for konge og hans hus, men det er en sprek 162-åring, fastslo gardesjefen. 

Men han understreket at det var krevende å være gardist, mer krevende enn folk fleste forstår. Han la imidlertid ikke skjul på at han var svært stolt av den jobben avdelingen gjør, og den profesjonalitet personellet viser.

Etter kirkeparaden var det duket for paradelunsj på Huseby.