Nyheter

GRATULERER: USAs utenriksminister Antony Blinken gratulerer Emmanuel Macron med gjenvalg som Frankrikes president. Bildet er tatt under et møte med den ukrainske statsministeren den 27. januar 2022.

USA gratulerer Macron med gjenvalg

USAs president Joe Biden og utenriksminister Antony Blinken gratulerer Frankrikes president Emmanuel Macron med gjenvalg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ser fram til å fortsette vårt nære samarbeid, blant annet om støtte til Ukraina, forsvar av demokrati og kamp mot klimaendringer, skriver Biden på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Presidenten kaller Frankrike USAs «eldste allierte og en nøkkelpartner i håndtering av globale utfordringer».

USAs utenriksminister gratulerte Macron med gjenvalget tidligere natt til mandag norsk tid.

– Vi ser fram til fortsatt tett samarbeid med Frankrike rundt globale utfordringer og til å bygge videre på vår lange og varige allianse og vennskap, skrev Blinken på Twitter.

Meldingen ble lagt ut mens Blinken er i Ukraina, der han sammen med forsvarsminister Lloyd Austin sent søndag kveld satt i møte med landets president Volodymyr Zelenskyj, ifølge Zelenskyjs rådgiver Oleksij Arestovytsj.

USA hadde natt til mandag norsk tid ennå ikke bekreftet at Blinken og Austin er i Ukraina.

Powered by Labrador CMS