Nyheter

GRADERT: Deler av regjeringens IKT-plattform er gradert.

Ny IKT-løsning bygger på Forsvarsdepartementets plattform

I Forsvarsdepartementets budsjett for 2022 er det satt av 135 millioner kroner til prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Når det nye regjeringskvartalet etter planen skal bli tatt i bruk i 2025, skal regjeringen også ha en ny, felles IKT-plattform klar. Denne IKT-plattformen vil bygge på den plattformen som i dag eies og drives av Forsvarsdepartementet (FD).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er sikkerhetsnivået i vår løsning som gjør at den også er valgt som felles plattform for departementsfelleskapet, sier Frede Hermansen, assisterende departementsråd i FD.

I dag har Utenriksdepartementet, Justisdepartementet og FD sine egne IKT-plattformer, mens de øvrige departementene bruker et system som leveres av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS).

– Det ble besluttet i 2018 at departementene skal over på en felles IKT-plattform, sier Hermansen.

Les også: – Den sivile sektoren er ledende på IKT

FD jobber sammen med Kommunal- og moderniseringsdepartementet med å tilrettelegge for systemet. I Forsvarsdepartementets budsjett for 2022 er det satt av 135 millioner kroner til dette.

Ifølge Hermansen skal alle departementene ha migrert over til den nye plattformen i løpet av 2025.

– Det vil bli en gradvis migrering som skal være ferdig innen 2025. Brukerne skal ikke til å merke så mye av dette underveis, sier han.

Les også: Slik avslører du spioner på jobb

Powered by Labrador CMS