Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1025_forsvaretsforumeråreforum_1025_forsvaretsforumerårehttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=6602Ansvarlig redaktør Tor Eigil Stordahl tok i mot Fagpresseprisen 2018. Foto: Audun Braastad. /forum-media/PubImages/tce75b66.jpg

Kåret til årets fagblad

Forsvarets forum er tildelt Fagpresseprisen 2018.

Under Fagpressens årlige arrangement på Månefisken i Oslo ble Forsvarets forum torsdag 7. juni tildelt Fagpresseprisen. 

Dette sier juryen: 

«Denne juryen skal i år rette opp en unnlatelsessynd. Vi tror at mange her i kveld vil si at, 'får de Fagpresseprisen nå igjen?!' Men vi har oppdaget at denne publikasjonen faktisk ikke har fått denne hedersprisen før.

Dette overrasket oss - ikke minst når vi vet hvor dyktig denne redaksjonen har vært gjennom mange år på flere viktige områder; først og fremst med ambisiøs journalistikk innenfor sitt fagområde - i alle sjangere. Dere konkurrerer alltid i toppskiktet om Fagpressens priser. Dere er viktige for dem dere retter dere mot og om, men også for samfunnet for øvrig.

Dere har ekspertise, dere har ferdigheter, dere er offensive - og dere har også utdannet mange journalister som har gått videre og gjort seg gjeldende i andre redaksjoner.

Og når vi nå vet hvor nære vi var å miste dere, skal dere vite at en samlet jury - og mange med oss, vil jeg tro - gratulerer alle dere i Forsvarets forum med Fagpresseprisen.»

 

 

forum_1025_forsvaretsforumeråreforum_1025_forsvaretsforumerårehttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=6601Forsvarets forum vant både Fagpresseprisen og Fotoprisen. Fra venstre: Paal Ravnaas, Ole Kåre Eide, Christian Nørstebø, Ole Asbjørn Fauske, Tor Eigil Stordahl og Erling Eikli. Foto: Audun Braastad. /forum-media/PubImages/tce73e37.jpg


Forsvarets forum og fotograf Christian Nørstebø vant Fagpressens fotopris for TO bidrag. Det ene var instagram-kontoen @kongebilder. Det andre er denne videoen: 

 

 

forum_1025_forsvaretsforumeråreforum_1025_forsvaretsforumerårehttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=6603Vi ble med på reinfrakt med landgangsfartøyet Forsvaret sier at de ikke lenger trenger. Les reportasjen her: https://forsvaretsforum.no/fra-leopard-til-rein. Video: Christian Nørstebø https://youtu.be/qk_OuetFleM

Dette sier juryen: 

«... Bildene er nesten klinisk rett på sak, utrolig spisset i innhold og er fotografert rundt omkring på ambassader og andre offentlige interiører hvor utsmykningen må sies å være helt konge. Årets vinner tar interiørfotografering til et nytt nivå, prisen går til fotograf Christian Nørstebø og Forsvarets forum for serien 'Kongebilder'.

Nørstebø og Forsvarets forum får i år gleden av å dele prisen med en vinner til; nemlig seg selv! En samlet jury falt også pladask for videoen om forsvarets landgangsfartøy som brukes til å frakte reinsdyr til og fra beite. Flott bruk av dronefoto, fin redigering og klipping – og flotte scener med reinsdyr.»

Les mer om fagpresseprisene her og se live-intervju på M24 med ansvarlig redaktør Tor Eigil Stordahl. 
Få også med deg denne: Derfor ble Forsvarets forum kåret til årets fagblad

Publisert 8. juni 2018 10:05.. Sist oppdatert 14. juni 2018 08:27.