Nyheter

GASSLEKKASJE: Et bilde tatt av det danske militæret viser gass som strømmer opp til overflaten fra en av de ødelagte Nord Stream-rørledningene.
GASSLEKKASJE: Et bilde tatt av det danske militæret viser gass som strømmer opp til overflaten fra en av de ødelagte Nord Stream-rørledningene.

Norge tilbyr å bistå i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen

Under et møte i Joint Expeditionary Force (JEF) har Norge tilbudt å bistå Sverige, Danmark og Tyskland i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen.

Publisert

Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding mandag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi tar situasjonen i Østersjøen på det største alvor og vil selvfølgelig bistå etterforskningen Sverige, Danmark og Tyskland skal gjennomføre hvis det er behov, sier statssekretær Bent-Joacim Bentzen, som representerte Norge i mandagens digitale møte.

Under møtet orienterte statssekretæren om status for norske tiltak.

– Norge er Europas største leverandør av gass, så vi har en viktig strategisk rolle som energileverandør. Derfor har det norske Forsvaret økt sin beredskap og tilstedeværelse rundt våre oljeinstallasjoner i Nordsjøen, sier han.

– Vi har ikke bare økt sikkerheten til havs. Sikkerheten rundt oljeanleggene på land er også styrket ved at Heimevernet har etablert vakthold. Vi er også i kontakt med nære allierte og partnere om samarbeid om sikkerheten rundt norske olje- og gassinstallasjoner til havs, sier Bentzen.

Joint Expeditionary Force er en britiskledet multinasjonal ekspedisjonsstyrke med elementer fra Royal Navy, Royal Marines, British Army og Royal Air Force, samt bidrag fra Danmark, Finland, Estland, Island, Latvia, Litauen, Nederland, Norge og Sverige.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS