Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_714_førsteflyfotografenforum_714_førsteflyfotografenhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=1389NYTT FLY: Tor Lindseth er på Ørland for igjen fotografere et kampfly som lander i Norge for første gang. FOTO: PAAL RAVNAAS/forum-media/PubImages/IMG_3958.jpg

Første-fly-fotografen

37 år etter at han dokumenterte at F-16 landet for første gang i Norge, er Tor Lindseth tilbake som fotograf for å ta bilder av F-35.

– Jeg var vernepliktig i fotoavdelingen på Rygge flystasjon, hos kaptein Hytten på fotoavdelingen. Jeg  fikk stå veldig nære da det første flyet kom til Norge. Det var stas, forteller Lindseth til Forsvarets forum.

Den gang var Rygge Nato-base og mye av Norges F-16-aktivitet foregikk fra basen.

– Hva gjorde du med bildene?

– Det var Forsvarets bilder. Jeg vet ikke hva som har skjedd med negativene i ettertid. Jeg husker ikke om jeg tok med meg noen bilder hjem etter tjenesten. Har jeg det, ligger de ett eller annet sted hjemme, sier Lindseth.

Siden 1978 har 59-åringen jobbet som fotograf, med base i Kongsberg og Oslo. Han har jobbet for VG, Programbladet, Drammens Tidende, Vi Menn og Se og Hør.

Til F-35s ankomst på Ørland flystasjon i dag, var Tor Lindseth tilbake, innleid for Forsvarets forum.

– Dette er jo litt spesielt. Jeg så på F-16 nesten som industrikunst da flyet kom til Norge. At jeg også får tatt bilder når F-35 kommer, er jo fantastisk, sier 59-åringen.

Bildene og videoen han bidrar til i dagens dekning fra Ørland, kan du se senere i dag på forsvaretsforum.no.

Publisert 3. november 2017 15:35.. Sist oppdatert 5. november 2017 13:22.