Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_3371_emausblirkommunikasjforum_3371_emausblirkommunikasjhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=11361Ole-Christian Emaus under sjefsskiftet i Telemark bataljon. Foto: Forsvaret/forum-media/PubImages/Emausprivat4.jpgOle-Christian Emaus under sjefsskiftet i Telemark bataljon. Foto: Forsvaret

TMBN-sjef Emaus har fått ny jobb

Initiativ, bondevett og masse arbeid, mener bataljonssjefen trengs for å lykkes med de nye arbeidsoppgavene.

Åtte runder i Afghanistan, en rekke turer på Balkan, Georgia og andre operasjoner både nasjonalt og internasjonalt kommer godt med når man skal formidle om Forsvarets operasjoner, mener Ole Christian Emaus.

Datoen for nye arbeidsoppgaver er ikke fastslått, men fredag fikk Emaus beskjeden om at jobben som kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter er hans. Det innebærer også opprykk til oberst.

– Det blir nok start om noen måneder, jeg må gjøre meg ferdig her i Telemark bataljon (TMBN) først, sier bataljonssjefen til Forsvarets forum.

I fjor skrev vi portrett med Emaus: Det kan du lese her

I Telemark bataljon er det travle dager for tiden. I forrige uke tok den over for Panserbataljonen ved Nato-bidraget i Rukla i Litauen. Enhanced Forward Presence er alliansens tilstedeværelse på Europas østflanke.

Telemark bataljon skal også ta over oppdraget i Irak. Dit reiser de i to puljer: En tirsdag 4. februar og en fredag 14. februar.

– Jeg tror vi kan bringe det langt, sier han om den nye jobben i FOH. Han mener den operative erfaringen han har kan bringe mye til bordet når de skal drive strategisk kommunikasjon.

Og dette er suksessoppskriften han skisserer når han må svare på stående fot:

– Initiativ, bondevett, masse arbeid. 

Emaus har bakgrunn som fallskjermsoldat, har vært del av sjøtroppen i Forsvarets spesialkommando, har en master i militære studier fra stabsskolen til US Marines Corps i Quantico og har ledet arbeidet med Nato-Georgia Joint Training og Evaluation Centre, som skulle øke Georgias forsvarsevne og samarbeidet med landet.

Han har mottatt St. Olavsmedaljen med ekegren, Krigsmedaljen og Innsatsmedaljen med rosett.

Publisert 3. februar 2020 14:22..