Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1304_dutrengerikkeværemarforum_1304_dutrengerikkeværemarhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8213/forum-media/PubImages/Bruun-Hanssen_001.jpg

– Du trenger ikke være marineoffiser for å bli berørt

Mesteparten av KNM Helge Ingstad er under vann. Svært trist, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

– Vi tar vare på personellet og gjør det vi kan for å berge fartøyet. Så må vi på et senere stadium se hva som er årsakssammenhengen og trekke de lærdommer vi skal av det, sier admiral Bruun-Hanssen. 

Han følger utviklingen på Sotra tett. 

Natt til tirsdag løsnet flere av sikringene som holdt KNM Helge Ingstad flytende. Det var natt til torsdag forrige uke at fregatten kolliderte med et tankskip. Åtte personer ble lettere skadet. 

Bruun-Hanssen er marineoffiser og tidligere generalinspektør for Sjøforsvaret. Men han påpeker at du ikke behøver å være fra marinen for å bli berørt av de dramatiske bildene fra Bergen eller føle med mannskapet på KNM Helge Ingstad.  

– De har hatt tøffe dager, og for mange av dem som var ombord har dette vært en svært traumatisk opplevelse.

For mange av dem som var ombord har dette vært en svært traumatisk opplevelse


KNM Helge Ingstad var på Nato-beredskap, som del av Standing Nato Maritime Group 1. Det er ikke aktuelt å erstatte KNM Helge Ingstad med et annet fartøy på nåværende tidspunkt, forklarer Bruun-Hanssen. Fartøyet hadde bare en drøy måned igjen av perioden på Nato-beredskap, og det som gjensto var primært havnebesøk. 

Tirsdag og onsdag er både forsvarssjefen og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på nordisk forsvarsministermøte i Oslo. 

– Jeg har registrert at det har vært en forverring av situasjonen, sier Bakke-Jensen.

– Det er beklagelig, men den bergingsoperasjonen vi er midt oppe i, fortsetter som før, sier han.

Publisert 13. november 2018 18:11.. Sist oppdatert 14. november 2018 22:25.