Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1087_deførsteflyenelanderforum_1087_deførsteflyenelanderhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7413Dersom alt går etter planen så lander de første P8-flyene på Evenes i 2022. Foto : Werner Juvik/forum-media/PubImages/wj20180625_FOFO_Mongoose_255.jpg

De første flyene lander i 2021

Forsvarsbygg har det travelt. Allerede i 2021 skal de første flyene takse inn til den nye kampflybasen på Evenes.

Det betyr at i løpet av tre år må det meste være på plass. Prosjektrammen for utbyggingen av Evenes er på 4,1 milliarder kroner.

- Vi er inne i en tidskritisk fase, hvor det er store investeringer som skal på plass og vi skal ta imot de første flyene allerede høsten 2021. Det er en krevende jobb med samarbeid med lokale og regionale myndigheter, Avinor med driftsansvar for hele flyplassen og mange i forsvarsfamilien. Ikke minst er det også viktig å fortsette det gode samarbeidet vi har med byggebransjen, sier Olaf Dobloug, prosjektdirektør for Kampflybase i Forsvarsbygg.

Vi er inne i en tidskritisk fase, hvor det er store investeringer som skal på plass

Norges nye kampfly, F-35, skal være operativ på Evenes fra 2021. Flyplassen skal som kjent være fremskutt base for kampflyene. Året etter, i 2022, er det meningen at de nye maritime patruljeflyene P8 Poseidon skal ha Evenes som hovedbase.

 

 

forum_1087_deførsteflyenelanderforum_1087_deførsteflyenelanderhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7414Utbyggingen av Evenes flystasjon må gå raskt fordi om tre år skal F35-flyene ta den fremskutte flybasen i bruk. Foto: Forsvaret/forum-media/PubImages/ORL171103hh_006.jpg


Utbyggingen på Evenes har vært omstridt. Ikke minst fordi de maritime patruljeflyene
flyttes til Evenes på bekostning av flybasen på Andøya.

For at Evenes skal bli fremskutt base for kampfly og hovedbase for maritime patruljefly, skal det bygges 65.000 kvadratmeter nybygg. De bygger for inntil tusen ansatte.

John Ommund Syvertsen (46) er nylig tilsatt som utbyggingssjef for nye Evenes flystasjon i Forsvarsbygg.

- Vi er svært godt fornøyd med at det er John Ommund Syvertsen som skal holde i fremdriften og sikre gjennomføringen med utbyggingen av nye Evenes flystasjon, sier Doblaug.

- For utbyggingen av nye Evenes flystasjon er det svært viktig å ha på plass en person som har god kjennskap til hva som kreves for å løse vårt oppdrag med å ha på plass bygninger og infrastruktur på Evenes. Forsvarsbyggs oppdrag er å gjøre nye Evenes flystasjon klar til å ta imot F35-flyene og de maritime overvåkingsflyene som kommer til Forsvarets fremskutte base i nord.

Forsvarsbyggs oppdrag er å gjøre nye Evenes flystasjon klar til å ta imot F35-flyene

John Ommund Syvertsen har bred erfaring fra hele Forsvarssektoren innen eiendom, bygg og anlegg (EBA) siden 2001. Han har jobbet med EBA, og ledererfaringer, fra Forsvaret ved Garnisonen i Sør-Varanger, indre Troms og Luftforsvarets skolesenter på Kjevik, EBA saker i Forsvarsdepartementet og nå sist med prosjekter i tidlig fase i Forsvarsbygg.

Han har lederutdanning fra Krigsskolen, ingeniørutdanning fra Hærens Ingeniørhøyskole og master i industriell økonomi og informasjonsledelse fra Universitetet i Agder.

Publisert 9. august 2018 14:02.. Sist oppdatert 23. august 2018 13:01.