Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1215_bergetkystjegerkommaforum_1215_bergetkystjegerkommahttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7821Berget: I forrige langtidsplan for Forsvaret, ble det foreslått å legge ned hovedbasen til Kystjegerkommandoen, Trondenes (Foto: Mats Hjelmeland/Forsvaret). /forum-media/PubImages/Kystjeger.jpg

Kystjegere blir i Harstad

– De operative leveransene er viktigere enn hvordan vi er organisert, sier Ronny Kristoffersen, sjef Kystjegerkommandoen.

Som en del av forslag til nytt statsbudsjett, har regjeringen besluttet å opprettholde Kystjegerkommandoen. Avdelingen var foreslått nedlagt, men skal fortsatt ha hovedbase på Trondenes ved Harstad og bestå i samme form som før.

– Vi er veldig fornøyd, vi synes det er en god løsning, sier Ronny Kristoffersen, sjefen for kystjegerne til Forsvarets forum. Sjef for Kystjegerkommandoen, Ronny Kristoffersen (Foto:Torbjørn Løvland/Forsvarets forum). 

Fornøyd. Da forrige langtidsplan for forsvarssektoren ble lagt fram, ble regjeringen bedt om å vurdere Kystjegerkommandoens framtid og den ble vurdert å slås sammen med marinejegerne i Ramsund ved Tjeldsund i Nordland. Forslaget skulle gi innsparinger gjennom å legge ned leiren der Kystkommandoen har base i dag, samtidig som landsdelen fikk beholde personellet og kompetansen. Kristoffersen ser det ikke som noe nederlag at denne løsningen ikke ble realisert.

– Med tanke på at alternativet kunne vært nedleggelse, er vi veldig fornøyd nå. Det er fordeler og ulemper ved både sammenslåing med Marinejegerkommandoen og å bestå alene. Vi støtter uansett Forsvarets spesialstyrker i operasjoner og samarbeidet skaper synergieffekter for begge parter.

Struktur.
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen uttalte nylig at Kystjegerkommandoen skal utvikles for å gi Sjøforsvarets fartøyer økt fleksibilitet, og mulighet til å løse oppgaver i hele konfliktspekteret. Avdelingen vil også gi Sjøforsvaret en bedre utnyttelse av langtrekkende våpensystemer.

– I takt med at oppgavene endres, trenger vi også å ta i bruk nytt materiell, for øvrig er en del detaljer rundt dette gradert, sier Kristoffersen.

– Det oppleves som spesielt positivt at regjeringen vil foreslå at Kystjegerkommandoen videreføres som en integrert del av Sjøforsvarets operative struktur, sier Nils-Andreas Stensønes, sjef Sjøforsvaret, til Forsvarets forum i forbindelse med fremlegging av statsbudsjettet.

Kystjegerkommandoen består per i dag av 112 profesjonelle kystjegere og 30 vernepliktige soldater.

Publisert 15. oktober 2018 15:08.. Sist oppdatert 15. oktober 2018 15:29.