Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_687_bakkejensenernyforsvforum_687_bakkejensenernyforsvhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=1137Ine Eriksen Søreide har vært forsvarsminister i fire år. Nå blir hun utenriksminister. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET/forum-media/PubImages/20171020tk_I7113.jpg

– Soldatene er Forsvaret

Ine Eriksen Søreide hadde ett råd da hun gikk av som forsvarsminister: Husk soldatene.

– Jeg er 110 prosent sikker på at du blir en fantastisk forsvarsminister, sa Ine Eriksen Søreide da hun overleverte kontornøkkelen til Frank Bakke-Jensen. Søreide blir utenriksmininster, Bakke-Jensen kommer fra jobben som Europa-minister.  

52-åringen fra Båtsfjord var like raus tilbake. 

– Vi pleier å si at vi skal hoppe etter Wirkola. Dette blir verre. Det blir som å hoppe etter fallskjermen, sa Bakke-Jensen. 

 

 

forum_687_bakkejensenernyforsvforum_687_bakkejensenernyforsvhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=1136Fredag presenterte statsminister Erna Solberg Marit Berger Røsland som Europa-minister, Ine Eriksen Søreide som utenriksminister og Frank Bakke-Jensen som forsvarsminister. Foto: SCANPIX/forum-media/PubImages/tc4e8bdd.jpg


På pulten på kontoret lå Landmaktproposisjonen. Og Søreide hadde ett råd.

– Husk på soldatene. Det er de som er Forsvaret. 

Husk på soldatene. Det er de som er Forsvaret


– Jeg kjenner på alvoret, sa Bakke-Jensen. 

– Det er en statsrådpost med et veldig stort ansvar. Forsvaret er på bedringens vei, men står i en krevende omstilling.

– Jeg tror det er viktig at vi klarer å skape et godt engasjement om forsvarssaken. Så må vi sørge for at debatten blir kunnskapsrik og ryddig. 

 

 

forum_687_bakkejensenernyforsvforum_687_bakkejensenernyforsvhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=1138– Jeg var en bedre soldat da jeg var i Libanon, sier Frank Bakke-Jensen. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET/forum-media/PubImages/20171020tk_I6972.jpg


– Husk på soldatene, sa Søreide. Hva mente hun med det? 

– Hun har vært veldig god til å se soldatene. Det er kjempeviktig. Selv om Forsvaret handler om systemer, er det personell bak. 

– Hva er ditt inntrykk av soldatene i dag? 

– Jeg har vært på både Porsangmoen og i Sør-Varanger. De soldatene jeg har møtt, er fantastiske. De gjør virkelig en god jobb. 

– Hva husker du best fra da du var i førstegangstjeneste?

– Den dagen jeg var ferdig. Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg var en mye bedre og mer motivert da jeg var soldat i Libanon. Jeg trengte nok litt modning. Men fra Libanon husker jeg godt kameratskapet.

Jeg var en mye bedre og mer motivert da jeg var soldat i Libanon
Publisert 20. oktober 2017 11:45.. Sist oppdatert 20. oktober 2017 15:09.