Nyheter

ATOMANLEGG: En russisk soldat vokter i et område ved atomkraftverket Zaporizjzja, som ligger sørøst i Ukraina. Bildet ble tatt søndag 1.mai.

Ukraina hevder Russland lagrer våpen i okkupert atomanlegg

Ukraina anklager Russland for å oppbevare våpen i det okkuperte Zaporizjzja-atomanlegget, etter at russerne hevdet at ukrainske styrker hadde skutt mot kraftverket.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ukrainske statlige energiselskapet Energoatom sier torsdag at Russland har flyttet store mengder militært utstyr og ammunisjon inn i maskinrommet til den første reaktoren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Moscow Times: Russiske soldater sendes til fronten etter knapt to ukers trening

Russland anklaget tidligere torsdag Ukraina for å skyte mot Zaporizjzja-anlegget denne uken og hevdet at en katastrofe så vidt ble unngått, da beskytingen bommet.

Talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, hevder ukrainske styrker skjøt mot atomanlegget to ganger denne uken, 18. og 20. juli. På det nærmeste skal beskytningen ha vært titalls meter unna en kjøletank til reaktoren.

Atomanlegget sørøst i Ukraina er det største i Europa og har vært under russisk kontroll siden mars.

Powered by Labrador CMS