Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_842_amerikahjelpenforum_842_amerikahjelpenhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=3357US Marines trener med Assault Amphibious Vehicles i Norge. (Foto: Torbjørn Kjosvold/ Forsvaret)/forum-media/PubImages/AAV.jpg
forum_842_amerikahjelpenforum_842_amerikahjelpenhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=3361I januar overtok verkstedmester Aleksander Wegdahl vedlikeholdet på amerikanske amfibiekjøretøy av typen AAV./forum-media/PubImages/Amerikahjelpen_001.jpg

Amerikahjelpen

Like ved Værnes står et nytt stridsvognverksted ferdig. I januar overtok norsk personell vedlikeholdet av tunge amerikanske militærkjøretøy.

– Det nye stridsvognverkstedet er helt avgjørende for at vi skal kunne utføre vedlikehold på det tunge materiellet. Nå har vi et lokale med hjelpemidlene vi trenger for å utføre jobben. Blant annet en løftebukk dimensjonert for pansrede kjøretøy og en kran med en kapasitet på 30 tonn. Det vil si at den kan løfte av tårnet eller motoren til en Abrams stridsvogn, sier verkstedmester Aleksander Wegdahl.


Frigård lager ved Værnes står et nytt grønnmalt bygg. Her skal norske mekanikere og teknikere sørge for at det forhåndslagrede utstyret til US Marine Corps er i topp stand. For første gang får de også ansvar for vedlikeholdet av det pansrede materiellet.
– Tidligere har de kommet helt fra USA for å ta denne jobben. Nå får vi til mer kontinuerlig oppfølging, sier Wegdahl som er ansvarlig for driften av stridsvognverkstedet.

Les om hvordan det norske personellet skal vedlikeholde det amerikanske utstyret - i neste utgave av F. Kommer i midten av februar! 

 

 

forum_842_amerikahjelpenforum_842_amerikahjelpenhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=3359US Marines trener med Assault Amphibious Vehicles. I januar overtok norsk personell vedlikeholdsansvaret på disse kjøretøyene.https://www.youtube.com/watch?v=KGVZRHYTPzgPublisert 18. januar 2018 13:25..