Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

HeiagjengHeiagjenghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Heiagjeng.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=896HEIAGJENG: soldater fra Stormeskadronen heier på deltagerne i Reisestadløpet.

Imponerende innsats

20 år gamle Kristoffer Bryhn gikk på Nato-plank nesten like raskt som konkurranseløperne i sivilt utstyr. Og Alf H. Austvik på snart 87 år fullførte det 34 km lange Reistadløpet i imponerende stil!

Oberst Ole Reistads minneløp fra Setermoen til Bardufoss var i år fire kilometer lengre enn tidligere, fordi løpet også inngikk i langløpsserien Visma Ski Classics. Og mens Petter Eliassen og Justyna Kowalczyk vant sine fem mils klasser mens TV viste direktebilder, var det andre som lokalt gjorde seg bemerket i 34 km-sporet.

Som 20 år gamle Kristoffer Bryhn fra Røyken. Han tjenestegjør som laserassistent på bombekaster i 2. bataljon på Skjold, og hadde rakettfart i løypa. Med løpstida to timer og 35 minutter var han langt foran de andre som gikk i militær uniform på Nato-plank (glassfiberski). Han var faktisk bare noen minutter bak de beste som gikk samme distanse i sivil utrustning.

 

 

_DSC9221_11604_DSC9221_11604http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/_DSC9221_11604.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=894PREMIE FRA SJEFEN: Vernepliktig og laserassistent i 2. bataljon på Skjold, Kristoffer Bryhn får bestemannspremie av hærsjef Odin Johanessen.

​​– Jeg har satset på skiløping og konkurrert på nasjonalt nivå uten å komme helt til topps. Det er fint å trene på Skjold, men det blir nå mindre tid til trening. Reistadløpet er et fint arrangement som jeg ikke hadde hørt om før troppssjefen sa at jeg burde gå det. Men stigninga i starten var hard, innrømmer menig Bryhn, som heldigvis slapp gnagsår i feltstøvlene.

Foruten premie for seier i sin klasse, fikk han hærsjefens premie for den beste på militære ski. Tilsvarende premie på kvinnesida gikk til Johanne Moe.

Hærsjef Odin Johannessen fullførte for øvrig minneløpet i sivilt tøy. Det gjorde også flertallet av de rundt 170 som stilte i militær klasse.

Superveteran.

En annen som gjorde seg bemerket er den tidligere velferdsoffiseren på Setermoen – snart 87 år gamle Alf H. Austvik. Han fullførte sitt 51. Reistadløp med fart som en ungdom!

– Dette går nok bra, men jeg har litt dårlig glid, sa han da vi tok bilde av legenden i den tøffe stigninga opp mot løypas høyeste punkt – Orta. Da Forum kom til målområdet hadde Austvik allerede dratt hjem for å dusje!

 

 

Alf H AustvikAlf H Austvikhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Alf H Austvik.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=895SPREK DELTAGER: pensjonert velferdsoffiser, Alf H. Austvik på 87 år gjennomførte Reiestadløpet i fin stil.

​​​​Austvik trener omtrent hver dag. Noen Libanon-veteraner vil kanskje huske ham fra Midt-Østen: Han var av de første som tok rulleski i bruk, og hadde dem med seg i to perioder i internasjonale operasjoner, hvor han var velferds- og idrettsoffiser.

Samling i bånn.

Oberst Ole Reistad var skvadronsjef på Bardufoss da krigen brøt ut. Seinere ble han sjef for treningsleiren Little Norway i Canada, og kom etter krigen tilbake til Bardufoss som sjef for Luftkommando Nord-Norge. Han var en populær leder og idrettsfigur, og fikk i stand et tett sivil-militært samarbeid i indre Troms. Fra det olympiske mesterskapet i St. Moritz i 1928 ble han kjent for uttrykket «samling i bånn». Der tok skipatruljen hans gull.

Reistad døde som 51-åring i 1949, ni år senere ble det første minneløpet arrangert. Forsvaret er medarrangør av Reistadløpet, og markerte seg flere steder langs løypa. Rundt 1000 deltakere fullførte løpet 1. april.​

Publisert 3. april 2017 08:45.. Sist oppdatert 24. april 2017 15:30.

 

 

Kadetter i kamp<img alt="" src="/forum-media/PubImages/kadetter10.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Kadetter i kamp– Han skal du «drepe». 196 kadetter slåss på øvelse for å bli Forsvarets ledere, med boksehansker og tannbeskytter. http://forsvaretsforum.no/kadetter-i-kamp
Statsbudsjettet: Et nytt sjøheimevern eller bare sjøkapasiteter? <img alt="" src="/forum-media/PubImages/_S0A8971.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Statsbudsjettet: Et nytt sjøheimevern eller bare sjøkapasiteter? Liv Signe Navarsete (Senterpartiet) mener regjeringen innrømmer at det var feil å legge ned Sjøheimevernet. – Det stemmer ikke, svarer statssekretær Tone Skogen.http://forsvaretsforum.no/opposisjonen-mener-regjeringen-innrømmer-at-nedleggelse-av-sjøheimevernet-var-feil
Kvinneandel faller: En av ni kom inn<img alt="" src="/forum-media/PubImages/kadettkvinner3.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Kvinneandel faller: En av ni kom innAldri før har så mange kvinner søkt krigsskoleutdanning. Likevel får færre kvinner plass. Nå vil flere endre kravene. http://forsvaretsforum.no/bare-en-av-ni-kvinner-kom-inn-på-krigsskolen