Nyheter:

AFGHANISTAN: Et amerikansk militærfly i lufta over Bagram-basen nord i Kabul.
AFGHANISTAN: Et amerikansk militærfly i lufta over Bagram-basen nord i Kabul.

Pentagon ikke bekymret for nye angrep i Afghanistan

Det amerikanske forsvarsdepartementet sier de siste kampene i Afghanistan ikke påvirker tilbaketrekkingen av Natos styrker.

Publisert Sist oppdatert

Natos tilbaketrekking startet formelt 1. mai, og de siste dagene har det kommet meldinger om nye kamper mellom Taliban og afghanske regjeringsstyrker.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det vi ser er noen små angrep i løpet av helgen, som ikkehar betydelig innvirkning, særlig ikke på våre folk og ressurser der, sier Pentagon-talsmann John Kirby.

– Vi har så langt ikke sett noe som påvirker tilbaketrekkingen, eller som har særlig betydning for oppdraget i Afghanistan, sier han.

Har du fått med deg denne? Risikoen for atomulykker skaper bekymring - her er bakteppet for kveldens folkemøte i Tromsø

Ifølge afghanske myndigheter er over 100 Taliban-krigere drept i kamper helgen. Samtidig har det vært angrep som har drept minst 15 regjeringssoldater.

Et selvmordsangrep rettet mot et gjestehus i Logar-provinsen og drepte minst 24 sivile er blitt fordømt av FN. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men Afghanistans president la skylden på Taliban.

USA har som mål at Natos styrker skal være helt ute av Afghanistan innen 11. september i år. Da er det 20 år siden terrorangrepene som førte til invasjonen i Afghanistan.

Les mer: Togprodusent frykter spionasje fra selskapet som ville kjøpe Bergen Engines

Powered by Labrador CMS