Nyheter

LEDER: Taliban-leder Abdul Ghani Baradar (midten) skal lede regjeringen i Kabul, ifølge kilder som Reuters har snakket med.

Taliban har utnevnt regjeringssjef

Taliban-toppen Abdul Ghani Baradar skal lede den nye afghanske regjeringen, sier kilder i den islamistiske bevegelsen til Reuters.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst tre kilder opplyser at mullaen, som ledet Talibans politiske kontor i Qatar, blir regjeringssjef, melder Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sher Mohammad Abbas Stanekzai og mulla Mohammad Yaqoob, sønnen til den avdøde Taliban-grunnleggeren mulla Omar, får også sentrale roller i den nye regjeringen, ifølge kildene.

Opplysningene er ikke offisielt bekreftet. Det var ventet at en ny regjering skulle kunngjøres etter fredagsbønnen i Kabul, men en Taliban-talsmann sier til nyhetsbyrået AFP at dette først vil skje på lørdag.

Tidligere har det vært sagt at Talibans øverste leder Hebatullah Akhundzada skal lede landet og at en eventuell statsminister eller president skal rapportere til ham.

– Det nye systemet skal verken være en republikk eller et emirat. Det bør være en islamsk regjering. Hebatullah skal være regjeringens øverste leder, og han skal ikke være president. Han skal være Afghanistans leder. Under ham vil det være en statsminister eller president, sa den politiske analytikeren Mohammad Hasan Haqyar til den afghanske nyhetskanalen Tolo News tidligere denne uken.

Fikk du med deg denne: USA skal ha brukt missil utstyrt med «sverd-blader» mot IS i Afghanistan

Powered by Labrador CMS