Nyheter

SIKRING: Amerikanske soldater fra avdelingen 82nd Airborne Division ankommer Hamid Karzai internasjonale lufthavn, for å bidra med sikring av flyplassen mens evakueringen pågår.

Afghansk soldat drept i skuddveksling ved Kabuls flyplass

En afghansk soldat ble drept og minst seks personer såret i skuddvekslingen ved en av inngangene til flyplassen i Kabul tidlig mandag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En talsmann for det amerikanske forsvaret sier en ukjent gjerningsmann skjøt mot afghanske sikkerhetsstyrker ved en port på nordsiden av flyplassen. Afghanske, amerikansk og allierte soldater skjøt tilbake.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Selv om de afghanske sikkerhetsstyrkene kollapset i møte med Talibans offensiv, står enkelte afghanere igjen og holder vakt ved flyplassen. Deres formelle funksjon er uklar.

En afghansk soldat ble altså drept, mens flere afghanere ble såret, opplyser talsmannen. En italiensk humanitær organisasjon som driver flere sykehus i Afghanistan sier de hadde behandlet seks personer med skuddskader fra flyplassen.

Taliban har foreløpig ikke kommentert saken. Gruppen har de siste dagene skutt varselskudd og brukt køller for å holde orden på folkemengdene ved flyplassen. Etter at Kabul falt for en drøy uke siden, har titusener tatt seg ut til flyplassen i håp om å komme seg ut av landet.

Les også: Afghanske barn evakuert til Norge.

Powered by Labrador CMS