Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2470_ønskerdirekterutemelforum_2470_ønskerdirekterutemelhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10104Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier han ønsker at Forsvaret får på plass en direkterute mellom Oslo og Lakselv, så flytilbudet dit bedres./forum-media/PubImages/Bakke.jpgForsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier han ønsker at Forsvaret får på plass en direkterute mellom Oslo og Lakselv, så flytilbudet dit bedres.

Vil etablere direkte flyrute til Lakselv lufthavn Banak i høst

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier Forsvaret håper å etablere en direkte flyrute til Lakselv i løpet av høsten 2019.

​Statsråden svarte tirsdag på spørsmål fra Anniken Huitfeldt (Ap) om hva forsvarsministeren vil gjøre for å sikre et bedre flytilbud  for Lakselv lufthavn Banak.

Avgjørende

Widerøe har i dag tre ruter til og fra Tromsø, og dette vil i fremtiden ikke være tilfredsstillende når både soldater i HV og fra Kavalerieskadronen skal ha permisjonsreiser, har sjefen for Finnmark landforsvar tidligere uttalt. Les saken her:
Et tilfredsstillende transporttilbud for personellet er avgjørende for å gjøre det attraktivt å tjenestegjøre i Finnmark, svarer statsråden.

I gang med å sjekke

Han skriver videre i sitt svar til Huitfeldt at Forsvaret har igangsatt en prosess med formål å etablere direkte flyruter mellom Oslo og Lakselv lufthavn, Banak. Forsvarets logistikkorganisasjon har hatt dialog med Hæren og Porsanger kommune for å kartlegge behovet og fremtidig trafikkgrunnlag. Dette som grunnlag for å gå ut i markedet med et anbud. Dersom leverandørmarkedet kan imøtekomme Forsvarets behov, tas det sikte på å signere en avtale om direkteflyvninger til Lakselv lufthavn, Banak i løpet av høsten 2019, skriver forsvarsminister Bakke-Jensen i sitt svar.

Ønsker midlertidig tiltak

Han legger til at det på grunn av den økte aktiviteten i Porsangmoen leir fra høsten, vurderer Forsvarets logistikkorganisasjon, sammen med flyselskapene, om det kan gjennomføres tiltak for å øke flytransportkapasiteten for perioden før en avtale er signert.

Publisert 21. august 2019 14:30..