Nyheter:

Mil etter mil

47 000 kvinner og menn gikk årets Nijmegen-marsj.

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Nijmegen-marsjen på forsvaretsforum.no. Vi legger ut bilder gjennom hele marsjen. Bilder og tekstsnutter kommer fra NROFs Camilla Briså. 

21. juli. Siste dagen av Nijmegenmarsjen er ferdig. Kl. 0335 gikk de norske avdelingene for siste gang ut gjennom de kjente støvlene og hjelmen. De individuelle hadde da allerede gått ut. De aller fleste kom seg godt av gårde i de litt kjølige morgentimene. Utover dagen holdt det fine været seg. 

Stikkord som ble snappet opp gjennom dagen var blant annet "smerte", "glede" og "jævlig gode bein". 

Medaljer ble hentet og satt på sammen med smil, tårer og vonde bein. Stor lykke! Takk for flotte dager.

Tirsdag startet 47 000 kvinner og menn på årets Nijmegen-marsj.

20. juli: Tredje dagen av Nijmegenmarsjen kjennetegnes av litt bølgete terreng i Berg en Dal og kransenedleggelse på den canadiske kirkegården i Groesbeek. 2300 canadiske soldater som falt i Nederland og Tyskland under 2. verdenskrig er gravlagt her. Norge, Sverige og Danmark er sammen om å ha en verdig og stilfull kransenedleggelse på kirkegården. Norges delegasjonsleder, kontréadmiral Jørgen Berggrav, representerte sammen med den svenske Hemvärnsjefen, generalmajor Roland Ekenberg, og den danske delegasjonssjefen oberst Flemming Agerskov.

18. juli:  «Hørt på rast 3: "Nei, nå gidder jeg ikke være her lengre. Jeg har isbad som venter i leir til føttene». Værmessig har det vært en bra start på Vierdaagse med strålende vær hele dagen og 25-26 grader. Det er meldt varmere vær for andre marsjdag (onsdag). Da gjelder det å få i seg nok væske og mat, melder informasjonsansvarlig i Norske reserveoffiserers forbund, Camilla Briså. 

STØVEL: Hver støvel veien 300 kg og hjelmen veier 600 kg. Det hele settes på plass av nederlandske ingeniørstyrker. Foto: Det nederlandske forsvaret.
HJELM: Støvler og hjelmen er den kjente inngangen til Heumensoord leir. Her skal 6500 militære bo under marsjen. Foto: Det nederlandske forsvaret.

Bidraget. Norge stiller med rett i overkant av 360 militære marsjerende, og staben består av 30 personer. 150 norske deltar individuelt, får vi opplyst hos NROF, som har den administrative jobben på vegne av Forsvaret.

– Det er stemninga og folkefesten som gjør Nijmegen så populær, sier Camilla Briså i NROF-administrasjonen. 

16 mil skal gås i treskolandet over fire dager, og første marsjdag er 18. juli. Det er fire ulike marsjruter deltagerne skal gå. Det er noen små justeringer fra i fjor. Dag 1 (tirsdag) er 43,3 km lang. Dag 2 (onsdag) er 37, 5 km. Dag tre (torsdag) er 40 km, og den siste dagen (fredag) er 45,8 km.






Powered by Labrador CMS