Nesten Ørland, nesten!

Hovedflystasjonen gjør det bra i messetesten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over syv år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​Soldater og ansatte på Ørland bør gi kjøkkenfolket en klem, hver dag!

Skulle dagen være miserabel, så venter et kompetent kjøkken på å trøste deg, gi deg komfort og ikke minst god mat.

Har du ekstra god tid, så bli sittende litt ekstra for å nyte stemningen, samtalen og atmosfæren i messebygget.

​​

​​​​​​Middag på Ørland. Ovnsbakt laks, perfekte poteter, rømme med purreløk og mye, men dessverre, dvaske grønnsaker....

Ørland hovedflystasjon var på vei til full score i Messetesten, men ble felt på oppløpssiden av grønnsaker, som så langt bedre ut enn de smakte.

Kanskje var kjøkkenet uheldig med akkurat den kjøkkenbakken vi forsynte oss av? Likevel, skal det bli full score i Messetesten, må alt være perfekt.

Fire knallsterke tallerkener vitner likevel om at stasjonen bør være stolt av sitt kjøkken.

​Høydepunktet. I Messebygget fra 1956 (modernisert i 1996) ble det spist 536 000 måltider i 2015.Som så mange andre steder i Forsvaret er det lunsjen som er høydepunktet rent matmessig. Undertegnede har spist lunsj mange steder i Forsvaret tidligere, men det kjøkkenet her serverer soldater, offiserer og ansatte, kan ikke annet enn bejubles. 

«Alle gleder seg til lunsj på Ørland

​Catering. Kjøkkendriften på Ørland er dessuten ganske så spesiell. De driver, foruten et vanlig kjøkken, det som kan oppfattes som ren catering-virksomhet. Mange avdelinger har operative vakter, og de ansatte og soldatene kan derfor ikke forlate arbeidsplassen. Derfor kjøres maten ut til dem, enten det er på flyområdet, til vakta og noen andre avdelinger. I tillegg er en rekke utenlandske avdelinger på besøk nå og da. Det gir utfordringer når de spiser på egen arbeidsplass.Maten blir pakket i begere, plastet inn og så sendt ut i varmebeholdere. Uten at Messetesten har smakt den plastpakkede maten, så er det et faktum at tilbakemeldingene spriker. Soldater i førstegangstjenesten sier i all hovedsak at maten taper seg, den blir kjedeligere og det er ofte noe av tilbehøret mangler. Dessuten blir «kosen» i matsalen borte. Tilbakemeldingene er motsatt hos utenlandske avdelinger som er på besøk. De roser mattilbudet og forteller at måltidene holder god kvalitet.

Så her er det altså som den berømte baken – delt på midten.

Men selv om messa er koselig og maten er bra, er det ikke til å komme fra at den fremtidige kampflybasen ikke er tegnet inn med et større og mer moderne kjøkken- og messebygg. For eksempel med flere dametoaletter!

Det er en sak Forsvaret og Forsvarsbygg nok snarest bør lande.

​For det blir vel ikke færre ansatte på Ørland fremover og heller ikke færre kvinner?

​ØRLAND

Folk til bords

100–1000 hver dag. Soldater spiser det samme som befalet. De skysses inn i befalsmessa når det er fullt.​

Kø​

Jepp, i mengder. Sørg for å få differen​​​sierte etetider. ​

Orden​

En del søl på gulvene kunne vært fjernet underveis i lunsjen og ikke bare til slutt. Bra kongehilsen fra soldatene!​

Lunsj

En varmrett, rikelig med pålegg – flott anrettet. Herlig salatbar, savnet oliven og fetaost som det «lille ekstra».

Middag

Ovnsbakt laks, poteter, grønnsaker, smeltet smør, purreløk vispet i rømme. Grønnsakene var dvaske.​ 

KonklusjonFire tallerkener: Veldig bra! 



Powered by Labrador CMS